Iran scheert opnieuw christendom en zionisme over één kam

De Islamitische Republiek heeft geen ongelijk wat betreft de geestelijke band tussen christenen en Israël, ook al ziet de Kerk dat niet helemaal zo.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Iran, christenen, zionisme
Foto ter illustratie. Foto: Miriam Alster/Flash90

Drie Iraniërs die zich tot het christendom bekeerden, zijn vorige maand veroordeeld tot gevangenisstraffen. Toen zij voor de rechter moesten verschijnen, beschuldigden de Iraanse autoriteiten de bekeerlingen van het verspreiden van “zionistisch christendom”, dat de mullah’s als een bedreiging voor de nationale veiligheid beschouwen.

Zij zullen elk een gevangenisstraf van twee tot vijf jaar uitzitten tenzij zij een exorbitante borgtocht van 30.000 dollar kunnen betalen, meldde Article 18, een in Londen gevestigde non-profitorganisatie die opkomt voor de veiligheid van christenen in Iran.

Dit is niet de eerste keer dat Iran het christendom in verband brengt met het zionisme, en het is ook niet per se onjuist.

Het is vrijwel zeker dat de Iraanse autoriteiten het etiket “zionistisch” gebruiken om de toenemende bekering van moslims tot het christendom hard aan te pakken door het te plaatsen in de context van het regionale geopolitieke conflict.

Maar door dit te doen weerleggen de islamisten die Iran regeren onbewust de kerkelijke doctrine van de vervangingstheologie door Christenen te brandmerken als automatische aanhangers van de geprofeteerde Joodse nationale beweging, enkel en alleen vanwege hun geloof in Jezus.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox