LedenIran mishandelt vrouwen én Israël

De Torah verbiedt ons om werkeloos toe te kijken terwijl het bloed van onze naaste vergoten wordt.

Door Rachel Avraham | | Onderwerpen: Iran
Iraniërs protesteren tegen de wrede behandeling van vrouwen door het Ayatollah-regime. Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

De afgelopen dagen zijn er berichten dat Israël heeft gedreigd een nucleaire oorlog tegen Iran te beginnen, nadat de Islamitische Republiek had geprobeerd Ben Gvir te vermoorden. Dit komt nadat er een vermoedelijke explosie was op een Iraanse raketbasis en de Islamitische Republiek Saoedi-Arabië waarschuwde geen vrede te sluiten met Israël.

De Islamitische Republiek Iran is een van de grootste bedreigingen voor de wereldvrede en scandeert routinematig “dood aan Israël” en “dood aan Amerika”. Ze hebben zelfs een klok in het centrum van Teheran die aftelt tot de vernietiging van Israël. Het zou weinig verbazing moeten wekken dat een land dat zijn eigen volk systematisch onderdrukt ook Israël en het Westen bedreigt. Immers, als vrouwen, die de helft van de Iraanse bevolking uitmaken, worden behandeld als derderangsburgers in de Islamitische Republiek, hoe kunnen we dan verwachten dat de mullah’s goed zullen omgaan met Israël, waarvan de bevolking wordt beschouwd als dhimmi (niet-moslim)?

Vrouwen uit Irans etnische en religieuze minderheidsgroepen kunnen getuigen hoezeer de mullahs in Teheran hen bedreigen, nu de ayatollahs...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie