Iraanse commandant: het is tijd voor een grondoorlog tegen Israël

Iraanse militaire topcommandant gelooft dat Hezbollah en de Palestijnen klaar zijn om Israël daadwerkelijk binnen te vallen en te veroveren.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Iran
Commandant van de Islamitische Revolutionaire Garde Hossein Salami op 19 augustus 2022. Foto: Website van de hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, via MEMRI

Israël mag dan militair machtig zijn, maar een Iraanse topcommandant zegt dat dat niet betekent dat het niet kan worden verslagen met een goed uitgevoerde invasie.

De website van de Iraanse opperste leider ayatollah Ali Khamenei publiceerde deze maand een interview met Hossein Salami, commandant van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC). Hossein betoogde dat de Palestijnen en Hezbollah een “grondoorlog” moeten beginnen.

Volgens vertalingen van MEMRI, prees Salami de raketaanvallen op Israël door de Palestijnen en Hezbollah. Dezelfde aanvallen lokten talrijke recente mini-oorlogen in Zuid-Libanon en de Gazastrook uit. Maar, zo betoogde hij, “raketten zijn uitstekend voor afschrikking of voor het voeren van statische oorlogen. Ze bevrijden het land niet”.

De Palestijnen hebben een lang gekoesterde doel om Israël te vernietigen en te vervangen door een staat Palestina. Om dit daadwerkelijk te bereiken, moeten zij verder gaan dan geïsoleerde terroristische aanslagen en raketbeschietingen.

Men kan zich terecht afvragen hoe een Palestijnse en Hezbollah-grondtroepenmacht, zelfs een die uit vele duizenden manschappen bestaat, ooit de luchtmacht en gepantserde strijdkrachten waarover Israël beschikt, zou kunnen overwinnen.

Salami gelooft dat dit mogelijk is omdat het Israëlische leger, zo goed uitgerust als het is, niet dezelfde mate van religieuze vurigheid en geloof heeft als de Hezbollah, de Palestijnen en de Islamitische Republiek.

Hij voegde daaraan toe: “De Palestijnen zijn vandaag klaar voor oorlogsvoering op de grond. Israëls grootste zwakte is oorlogsvoering op de grond.”

Met verslaggeving door JNS.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox