LedenIn de Bijbel waren gijzelaars altijd een voorwendsel voor oorlog

De komende dagen worden geen gemakkelijke dagen voor de mensen in Israël. Elke dag zullen er Israëlische gijzelaars worden vrijgelaten uit de Gazastrook – baby’s, kinderen, moeders en vrouwen. Een mediascenario dat de Israëlische bevolking emotioneel zal raken.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Gaza, IDF, Bijbel
Israël zal doorgaan tot alle ontvoerden terug zijn. Foto: Yonatan Sindel/Flash90

Als het Israëlische leiderschap niet oppast, zal de “kleine Hitler” Yahya Sinwar in Khan Yunis Israël meeslepen in psychologische terreur met de Israëlische gijzelaars en ze tactisch tegen Israël uitspelen.

Na het vierdaagse staakt-het-vuren en de vrijlating van 50 Israëli’s kan hij plotseling aankondigen dat hij nog tien Israëli’s heeft gevonden die hij kan vrijlaten, maar dat Israël opnieuw contant zal moeten betalen. Dit leidt tot spanningen in de Israëlische samenleving en in de regering.

Wat is belangrijker? De oorlog en de vernietiging van Hamas of de vrijlating van de gijzelaars? Volgens een recente enquête van het JPPI (Jewish People Policy Institute) gelooft 78% van de Israëlische Joden dat ze de oorlog zullen winnen en dat het belangrijkste doel van de oorlog de omverwerping van Hamas is. Slechts 14% ziet de terugkeer van de gijzelaars als een overwinning in de oorlog.

De Israëlische regering en het hele veiligheidsapparaat faalden op 7 oktober en lieten de burgers van Israël in hun uur van nood in de steek. Naast de 1.200...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie