“Ik wil je aanmoedigen!”

Het zijn gekke tijden, maar alles komt goed.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: corona, terreur
Aviel Schneider

De laatste weken heb ik het gevoel dat de mensen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk banger zijn dan gewoonlijk. Ik heb dit letterlijk of tussen de regels door uit heel wat berichten en telefoongesprekken begrepen. “Eerst corona en nu oorlog in Europa. Wat gebeurt er met ons mensen?”, schreef een vriend me. Een ander schreef me expliciet dat hij bang was voor oorlog en Russische raketten. Een Russische raketaanval wordt gevreesd door relatief velen die ik sprak. Ik hoorde van een collega: “De stemming is slecht.” Iemand anders uit Zwitserland vertelde me dat een deel van de bevolking het gevoel heeft in coma te liggen. De onzekerheid verlamt de mensen, daarom kopen ze zilver en goud, vertelde een ander me. Ook is bekend geworden dat de Duitse regering een raketschild boven Duitsland plant. Daartoe wil Duitsland het Israëlische raketafweersysteem Iron Dome kopen, de “ijzeren koepel” die al jaren wordt gebruikt tegen Palestijnse raketaanvallen vanuit de Gazastrook. Over drie jaar moet het Israëlische raketafweersysteem klaar zijn voor gebruik in Duitsland. Wie had ooit gedacht dat het Israëlische raketafweersysteem in Europa zou moeten worden ingezet. Israëls technologie beschermt Duitse burgers tegen Russische raketten.

Daarom wil ik u alleen maar aanmoedigen. Het leven gaat door. Klopt, jullie wonen dichter bij de Russische grens dan wij. Maar wij wonen in het Midden-Oosten in de buurt van de Gazastrook en weten wat het betekent om in angst te leven. Dat is precies wat onze vijanden en uw vijanden willen bereiken. Terreur en raketten maken vaak deel uit van het dagelijkse leven in Israël, en toch leven we. De vijanden willen ons verzwakken, ons leven aantasten en ons verlammen. Daarom hadden wij erover nagedacht of wij al dan niet naar de Israel Happening in Zwitserland eind april zouden komen. Als angst verlamt, zal misschien niemand naar de Israel Happening willen komen. Heb je er geen zin in? Ja, we zullen komen, omdat we niet verlamd willen worden. We willen het leven en Israëls 74e Onafhankelijkheidsdag in Baar vieren. Ook al is de stemming om ons heen niet altijd even best, wij zullen niet toestaan dat de vijand ons leven bepaalt. Jarenlang hebt u dus bewondering gehad voor Israël, dat ondanks oorlogen, opstanden en golven van terreur van het leven geniet. Doe ons na.

Ik schrijf je vandaag omdat ik je wil bemoedigen. Het leven gaat verder en alles zal weer beter en goed worden. Wat u en wij op dit moment meemaken is niet gemakkelijk. Dat is waar. Een nieuwe golf van terreur is uitgebroken hier in Israël. Elf doden in één week, meer terreurslachtoffers dan in de laatste twee jaar samen, 2020 en 2021. Palestijnse terroristen schieten blindelings in Israëlische steden om Joden te doden, terwijl zij heel goed weten dat zij uiteindelijk zelf gedood zullen worden.

Nadat onze premier burgers die in het bezit zijn van een wapenvergunning had gevraagd hun wapen te dragen, hebben mijn zonen en ik na lange tijd onze pistolen weer uit de kluis gehaald en gaan we weer aan het werk met het pistool aan onze riem (niet bepaald comfortabel). We zitten nog voor de islamitische vastenmaand Ramadan in april, reden waarom Israëls veiligheidspanel een escalatie in het land verwacht.

Het zijn gekke tijden en vaak begrijpen we niet waarom alles tegelijk gebeurt. Ja, ook wij hebben dezelfde gedachten en zorgen als jij.

Maar ik weet één ding: het leven is het kostbaarste geschenk dat God ons mensen heeft gegeven, en wij in Israël willen dat niet opgeven, ondanks alle angsten en ontberingen. Zoals God de profeet Jesaja beloofde dat Israël niet bang hoefde te zijn: “Vreest niet, want Ik ben met u; weest niet bevreesd, want Ik ben uw God; Ik versterk u, Ik help u ook, ja, Ik houd u staande door de rechterhand van Mijn gerechtigheid!

Ik ben er zeker van dat God al Zijn kinderen bijstaat met deze woorden. Daarom kan ik u alleen maar aanmoedigen, alles komt goed.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox