IDF-officier gedood in gevecht met Palestijnse terroristen

Twee terroristische schutters ook gedood, een later geïdentificeerd als een lid van de politie van de Palestijnse Autoriteit.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Palestijnen
Foto: IDF

Een IDF-officier is dinsdag gedood bij een confrontatie met terroristen bij de Gilboa Crossing, in het gebied Jenin in Noord-Samaria.

De IDF verklaarde dat haar observatieposten twee verdachten identificeerden in het gebied van de veiligheidsbarrière nabij het Arabische dorp Jalama. De toegesnelde IDF-troepen omsingelden de verdachten en begonnen een arrestatieprocedure, waarbij de verdachten op de troepen schoten. De soldaten schoten terug op de verdachten en neutraliseerden hen. Als gevolg van het vuurgevecht werd een IDF-officier gedood.

De twee terroristen werden geïdentificeerd als Ahmad Ayman Ibrahim en Abdul Rahman Hani Abed.

Niet zo vreedzame partners

Abed was een lid van de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit, de derde keer in twee weken tijd dat een veiligheidsfunctionaris van de PA betrokken is bij een terreuraanslag. Volgens sommige berichten droegen de terroristen IDF-uniformen.

Fatah eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag op. Fatah is de organisatie die wordt geleid door de Palestijnse president Mahmoud Abbas, en die op haar beurt de politiek van de Palestijnse Autoriteit domineert.

Het feit dat Fatah-schutters, vooral degenen die ook lid zijn van de politie van de Palestijnse Autoriteit, bij zoveel gewelddadige incidenten betrokken zijn, doet opnieuw de vraag rijzen of Abbas wel als een echte vredespartner kan worden beschouwd.

Verontrustende toename van Palestijnse aanslagen

Eerder op de dag vond in hetzelfde gebied een soortgelijke schietpartij plaats. Terroristen schoten op een tractor die werkte voor het ministerie van Defensie bij de veiligheidsbarrière nabij het Jalama checkpoint. De bestuurder van de tractor raakte niet gewond, maar de tractor werd zwaar beschadigd.

Kan 11 News meldde onlangs een toename van het aantal schietaanvallen in Judea en Samaria sinds het begin van het jaar. Sinds het begin van 2022 zijn er ongeveer 60 van dergelijke aanvallen geweest, vergeleken met ongeveer 50 schietaanvallen in heel 2021, met 48 in 2020 en 61 in 2019.

Met rapportage door TPS.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox