Homo-conversietherapie verboden in Israël

Nieuwe regels zouden leiden tot strafmaatregelen tegen medische professionals die proberen patiënten in de richting van heteroseksualiteit te sturen.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Israel, gezondheid
Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz spreekt op een persconferentie waarin hij officieel de homo-conversietherapie in Israël verbiedt. Foto: Avshalom Sassoni / Flash90

De Israëlische minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz kondigde deze maand een volledig verbod aan op homo-conversietherapie door Israëlische medici.

Behandeling is iets dat wordt verondersteld te helpen, dus wat ‘conversietherapie’ wordt genoemd is eigenlijk geen ‘behandeling’ maar wrede mishandeling,” zei Horowitz, die openlijk homoseksueel is, op een persconferentie vorige week.

Horowitz beweerde dat hij dit doet om “levens te redden”, aangezien het heroriënteren van LBGTQ-patiënten naar heteroseksualiteit “de ziel doodt”.

Op de persconferentie was ook directeur-generaal Nachman Ash van het Ministerie van Volksgezondheid aanwezig, die aankondigde dat volgens de nieuwe richtlijn “het Ministerie van Volksgezondheid alle beroepsorganisaties verbiedt om dergelijke behandelingen aan te bieden of toe te dienen“.

Medische beroepsbeoefenaren die de richtlijn overtreden door bekeringstherapie te geven of aan te bevelen, zullen strafmaatregelen tegemoet kunnen zien, waaronder de mogelijkheid dat hun vergunning om de geneeskunde uit te oefenen wordt ingetrokken.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox