Hoe jonge christenen van Israël leren houden

De christelijk-zionistische organisatie Passages hoopt dat hun reizen zullen helpen om het toenemende antisemitisme in eigen land te bestrijden.

Door | | Onderwerpen: christenen
Een groep jonge christenen die met Passages naar Israël is afgereisd. Foto: Passages

Passages, een Amerikaanse christelijke organisatie die studenten via gesubsidieerde reizen naar Israël brengt, vierde onlangs een opmerkelijke mijlpaal.

De groep bracht 450 studenten naar Israël tijdens haar winterprogramma, wat het totale aantal deelnemers tot nu toe op 10.000 brengt.

De missie van Passages is jonge christenen aan te moedigen hun geloof en de Bijbel beter te begrijpen door bezoeken aan Israël. De groep werkte oorspronkelijk met christelijke scholen, maar richt zich nu ook op algemene universiteiten.

De oprichters van Passages, een initiatief van het Philos Project, realiseerden zich in 2016 dat er in een behoefte moest worden voorzien: terwijl veel oudere christenen Israël vaak bezochten, hadden meer jongeren behoefte aan toegang. Bovendien had de christelijke steun voor Israël een duwtje in de rug nodig om zich te wapenen tegen het toenemende antisemitisme in de christelijke gemeenschap – een fenomeen dat de laatste tijd steeds duidelijker wordt door de retoriek van rapper Ye (voorheen Kanye West) en zijn bondgenoot Nick Fuentes. Beiden formuleren hun felle anti-Joodse retoriek in expliciet christelijk-nationalistische termen die weigeren de Joodse grondslagen te erkennen die inherent zijn aan het christelijk geloof.

Rivka Kidron is medeoprichter van Passages en bestuurslid. Over de groeiende populariteit van het programma zei ze: “We bevinden ons op een uniek moment in de geschiedenis waarop Joden en christenen voor het eerst samen kunnen komen en positieve en impactvolle ervaringen kunnen opdoen.”

Kidron benadrukte dat “Joden en christenen nu meer dan ooit samen moeten komen op basis van onze gedeelde waarden en moeten opkomen voor wat juist is in deze wereld”. Helaas neemt het antisemitisme toe en ik denk dat we elkaar nu meer dan ooit nodig hebben. Ik voel me zeer gezegend om hier te zijn en op dit moment te leven, en dit met jullie te delen.”

Een van de belangrijkste doelstellingen van Passages is het christelijk geloof van de studenten te versterken en bruggen te bouwen naar de Joodse gemeenschap.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox