LedenHet Woord wordt… elektronisch?!

Hoe Israëli’s meehielpen met de uitvinding van de micro-elektronische Bijbel en “Flash”-geheugenapparaten.

Door David Shishkoff | | Onderwerpen: Bijbel, startup
Een elektronische audiobijbel op zonne-energie, zonder bewegende delen. Foto: Publiek Domein

Wist u dat de elektronische vervulling van de “zendingsopdracht” wordt uitgevoerd met de hulp van Israëlische uitvinders?

Enkele van de belangrijkste uitvindingen en uitvinders in het miniaturiseren van computergeheugens en het inpassen van de Bijbel in minuscule elektronische transistorchips, zijn Israëlisch geweest. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen…

De Bijbel (ook wel het Woord van God genoemd) is verreweg het meest gedrukte, best verkochte boek in de geschiedenis. Sinds de uitvinding van de Europese drukpers in 1454, zijn er naar schatting 5 tot 10 miljard exemplaren van de Bijbel gedrukt. De naaste concurrenten zijn de Koran van de moslims en “Citaten van Mao Tse-Tung” (elk ongeveer 1 miljard).

Maar ondanks alle gedrukte Bijbels die in talrijke landen en talen beschikbaar zijn, vormen sprekers van kleine taalgroepen nog steeds een segment van ruwweg 1,5 miljard mensen die niet de volledige Bijbel tot hun beschikking hebben.

Talrijke christelijke initiatieven trachten daar verandering in te brengen door de Bijbel te vertalen ten behoeve van zelfs de kleinste taal/volkerengroepen over de hele wereld.

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie