“Het Palestijnse probleem is niet langer onze zorg”

Wie zegt dit? Arabische stemmen! Al jaren volgen we de Arabische pers en de laatste jaren worden de stemmen tegen de Palestijnen steeds luider.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Saoedi-Arabië
Ahmed Al-Jarallah. Foto: Wikimedia Commons

Arabische politici beseffen dat de Palestijnen de Arabische regeringen al tientallen jaren in de maling nemen en alleen maar op hun geld uit zijn.

“Bind eerst het dier vast en vertrouw dan op Allah”. Hiermee schreef Ahmed Abel Aziz Al-Jarallah (81), een Koeweitse journalist, auteur en hoofdredacteur van de Koeweitse kranten Arab Times en Al-Seyassah en eigenaar van het weekblad Al-Hadaf, een uniek artikel. Wat met dit vers wordt bedoeld, is dat het vertrouwen in Allah iemand niet vrijstelt om ook op zijn eigen zaken te letten. “Doe moeite en vertrouw dan op Allah”. Onder deze titel schreef de beroemde publicist @Ahmadaljaralah gisteren een bericht op de Koeweitse website Al-Seyassah over de normalisatie tussen Israël en Saoedi-Arabië. In een openbare oproep suggereert Al-Jarallah de Saoedische kroonprins Muhammad bin Salman om niet langer rekening te houden met de Palestijnen.

“Zijne Hoogheid Kroonprins Mohammed bin Salman. Denk erover na en vertrouw op Allah, ja denk erover na en vertrouw op Allah. De Palestijnse kwestie is niet langer een Arabische kwestie na de ondertekening van het Oslo-akkoord tussen de PLO en Israël, maar alleen een Israëlisch-Palestijnse kwestie. De volkeren van de Arabische Golf accepteren niet langer om de belangen van de Palestijnen te bevorderen en bij te staan ten koste van hun eigen zaken.

Terwijl wij opkwamen voor Palestina, waren de Palestijnen van plan ons te vermoorden. Terwijl wij geld van ons afnamen om dit aan de Palestijnen te geven, besteedden de Palestijnen dit geld aan de vernietiging van onze landen en riepen Hu’Akbar luidkeels naar Allah als een teken van vreugde elke keer dat Saddam Hoessein een raket op Koeweit en Saoedi-Arabië afvuurde.”

De Koeweitse hoofdredacteur herinnert de Saudische kroonprins eraan hoe de PLO en de Palestijnen de kant van Irak kozen tijdens de Iraakse invasie van Koeweit in augustus 1990.

In zijn artikel herinnert Al-Jarallah zich hoe de Palestijnen Koeweit en het Huis van Saoed vervloekten in vrijdagpreken op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza.

“Tegen alle volkeren in de Perzische Golf. Zelfs Israël heeft nog geen tiende begaan van de misdaden die de Palestijnen en de PLO tegen ons hebben begaan. Daarom zeggen we namens de Arabische Golflanden ‘Bind het beest en vertrouw op Allah’.”

Met andere woorden, hij zei dat Saoedi-Arabië de Palestijnen moet straffen omdat ze een frauduleus volk zijn.

Maar dat is nog niet alles. Al-Jarallah gaat verder met het opsommen van talrijke punten om het wereldpubliek voor te stellen wie de Palestijnen zijn. Saoedi-Arabië zou op geen enkele manier moeten afzien van normalisatie met Israël vanwege de Palestijnen en hun eisen.

“De Palestijnen gebruiken de hulp die ze hebben gekregen van de Golfstaten om paleizen te bouwen en land te kopen in Europese steden, en geven enorme bedragen uit aan gokken omdat ze er zeker van zijn dat ze kunnen doen wat ze willen met het geld van de ‘oom’.

De volkeren van de Golfstaten zijn niet langer bereid om de belangen van de Palestijnen boven hun eigen belangen te stellen. Waarom? De leiders in Gaza kussen hoe dan ook de hand van de Iraniërs. (Hiermee bedoelt hij de sjiieten, die religieuze aartsvijanden zijn van de soennieten.)

Israël is vandaag de dag een bestaande realiteit geworden met de steun van Europa en het Westen, terwijl Palestijnen die in het buitenland wonen generaties grootbrengen die Palestina alleen kennen via slogans en liederen.

De rijken van de Palestijnse organisaties leven als koningen, hun kinderen zijn zakenlieden en ze houden opzichtige bruiloften voor miljoenen, allemaal van de donaties van Arabische regeringen, vooral van de Golfstaten, waarvoor we alleen maar vervloekingen en bedreigingen terug hebben gekregen.

In de jaren zestig van de vorige eeuw maakte Koeweit zich zorgen over Arafat en de PLO, en als tegenprestatie steunde PLO-chef Yasser Arafat de Iraakse dictator Saddam Hoessein tegen ons, totdat Irak Koeweit binnenviel en het land vernietigde.

De Palestijnse organisaties kaapten vliegtuigen en voerden terroristische aanslagen uit in Arabische landen zoals Jordanië en Libanon om de wereld te herinneren aan het Palestijnse probleem. In ruil daarvoor doodden de Palestijnen tienduizenden mensen.

De Palestijnse organisaties verkochten de slogan ‘bevrijding van Palestina’ voor hun eigen behoeften en persoonlijk gewin en vergaten hun land en volk.

De wereld wacht niet op de zwakken. De Palestijnse bewegingen leven van politieke chantage en wie zich daar niet aan onderwerpt, vermoorden ze terwijl ze zelf een welvarend leven leiden.”

Al-Jarallah sloot af met te vertellen hoe hij Israël bezocht, dit documenteerde in zijn krant en hiervoor in 1997 voor de rechter werd gedaagd en een boete kreeg van 5000 Koeweitse dinars. Hierbij moet vermeld worden dat hij niet per se geliefd is bij de Koeweitse regering, maar wel gerespecteerd door de Saoedische koninklijke familie. Met andere woorden, hij adviseert de Saoedische kroonprins, “vergeet de Palestijnen en doe een stap voorwaarts met Israël”.

Ondertussen zijn burgers van de Verenigde Arabische Emiraten enthousiast over chassidische liederen, zoals te zien is in de volgende video:

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox