LedenHet “kolonistengeweld”-verhaal en de Knessetverkiezingen

Wanneer een Israëli een criminele daad begaat, wordt hij of zij gearresteerd en vervolgd. Het tegenovergestelde is het geval in de PA, waar degenen die Joden doden worden geprezen als helden.

Door Ruthie Blum | | Onderwerpen: Palestijnen, verkiezingen
Joodse kolonisten botsen met Israëlische veiligheidstroepen tijdens een protest bij het Hawara checkpoint, ten zuiden van Nablus op 4 oktober 2022. Foto: Nasser Ishtayeh / Flash90

De huidige piek in het Palestijnse terrorisme, gekenmerkt door tientallen dagelijkse aanvallen met stenen, brandbommen, steek-, auto-ram- en schietpartijen, werd vorige week overstemd door wat de lokale pers en bepaalde politici benadrukten als een ondraaglijke “golf van kolonistengeweld”.

Het is moeilijk om de vurigheid te beschrijven waarmee de pers en het “iedereen behalve Bibi” kamp – de partijen aan de linkerkant van het spectrum die strijden om te voorkomen dat voormalig premier Benjamin Netanyahu na de Knessetverkiezingen van 1 november weer aan de macht komt.

Neem bijvoorbeeld de botsing van donderdag in de stad Huwara, nabij Nabloes.

Premier Yair Lapid bestempelde de schurken die stenen gooiden naar Palestijnse voertuigen en pepperspray spoten op leden van het 202e parachutistenbataljon van de IDF, waarbij de commandant en een soldaat gewond raakten, onmiddellijk als “gevaarlijke criminelen die zonder aarzeling en met alle ernst moeten worden veroordeeld en berecht”.

Zij “brengen de levens van onze soldaten in gevaar en schaden de Staat Israël,” voegde hij eraan toe.

Minister van Defensie Benny Gantz ging nog een stap verder en schreef het incident...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie