LedenHet bedrog van Hamas – en ons zelfbedrog

De VS en Israël blijven hun beleid baseren op de fictie dat de Palestijnse Autoriteit bereid is om samen te leven met de Joodse staat.

Door Caroline Glick | | Onderwerpen: Hamas
Palestijnen demonstreren in Hebron ter ondersteuning van Hamas in Gaza, 13 oktober 2023. Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90

Afgelopen zondag vertelde de hooggeplaatste Hamas-terrorist Ali Baraka hoe Hamas Israël en de VS heeft misleid tot onnozelheid.

In een interview met RT (voorheen Russia Today) zei Baraka: “In de afgelopen jaren heeft Hamas gekozen voor een ‘rationele’ benadering. Het is niet ten strijde getrokken en heeft zich niet aangesloten bij de Islamitische Jihad in zijn laatste strijd [d.w.z. zijn raketaanval op Israël in augustus 2022].”

“We lieten hen geloven dat Hamas bezig was met het managen van Gaza, dat het zich wilde richten op de 2,5 miljoen Palestijnen en dat het het verzet helemaal had opgegeven. Al die tijd bereidde Hamas onder de tafel deze grote aanval voor.”

Met andere woorden, Hamas deed zich voor als een geloofwaardige onderhandelingspartner en het enige probleem was de Palestijnse Islamitische Jihad, haar door Iran opgerichte uitloper.

Een van de frustrerende aspecten van Baraka’s bekentenis is dat het bedrog van Hamas niets nieuws was. Bedrog is een integraal onderdeel van de jihadistische doctrine die teruggaat tot de dagen van Mohammed. Even belangrijk en frustrerend is dat zelfs diegenen die...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie