LedenHeeft Netanyahu dan niets geleerd?

Netanyahu heeft vaak de neiging de religieuze zionisten te negeren zodra zij hem aan de macht helpen. Maar deze keer kan het tij keren.

Door Ofra Lax | | Onderwerpen: Netanyahu, verkiezingen
Netanyahu en de religieus-zionistische leider Bezalel Smotrich bij de beëdiging van de 25e Knesset. Foto: Oliver Fitoussi/Flash90

In een recent opiniestuk beschuldigde Limor Samimian-Darash de partij Religieus Zionisme ervan het welzijn van de eigen partij boven het welzijn van de staat te stellen. Zij riep de leden van de partij op zich achter leider Benjamin Netanyahu te scharen. Ze ging zelfs zover om de partij te beschuldigen van het vertragen van de coalitieonderhandelingen.

Samimian-Darash lijkt te zijn vergeten dat Naftali Bennett tijdens zijn periode als minister van Onderwijs specifiek wiskundestudies promootte. Toen hij later door ambtenaren van de sector die hij vertegenwoordigt werd gevraagd om duur religieus onderwijs te helpen financieren, wees hij hen af omdat hij minister van Onderwijs voor iedereen was.

En toen het hoofd van de Religieus-zionistische partij, Bezalel Smotrich, minister van Vervoer was, erkenden zelfs zijn politieke tegenstanders zijn prestaties: hij bevorderde de uitbreiding van wegen en vervoersoplossingen in heel Israël. De twee ministers voerden een beleid dat strookte met hun ideologie, zoals van elke gekozen politicus wordt verwacht.

Laten we er niet omheen draaien. De terughoudendheid om met de Religieus-zionististen in zee te gaan komt niet voort uit de...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie