LedenHeeft Jezus zojuist liberalen gewaarschuwd?

Deel 8 van onze nieuwe serie die je meeneemt door de “Wereld van de Bijbel” om de setting en de lessen van de Schrift beter te begrijpen.

Door David Lazarus | | Onderwerpen: Wereld van de Bijbel
Ruïnes van de oude synagoge van Chorazin bij Jezus' woonplaats Kapernaüm. Foto: Wikicommons

“Wat Ik u in de duisternis zeg, dat spreekt in het licht; en wat in uw oor gefluisterd wordt, dat verkondigt u van de daken.” (Mattheüs 10:27)

Jezus gaat door met het instrueren van Zijn discipelen en raadt hen aan in het openbaar te verklaren wat hen is geleerd. In tegenstelling tot de geheimzinnige methoden die de zeloten gebruikten om samen te spannen tegen Rome en hun onderdrukkende maatregelen in het land. Jezus zegt Zijn volgelingen dat ze vrij en openlijk moeten spreken over alles wat ze hebben geleerd, en Rome moeten uitschelden als dat nodig is.

Het warme klimaat in Israël, en het geringe aantal jaarlijkse regendagen (gemiddeld niet meer dan 50), leidde ertoe dat huizen werden gebouwd met platte daken. In noordelijke landen hebben de woningen juist steile en zadeldaken, zodat ze het overvloedige regenwater, sneeuw en ijs kunnen afvoeren. De platte daken waren geplaveid met stenen of met een mengsel van aarde en stenen, dat elk jaar moest worden gerepareerd of vervangen. Bij verwaarlozing groeide er onkruid, wat scheuren en lekkage veroorzaakte.

Daken...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie