LedenHeeft Jezus de liberalen gewaarschuwd?

‘Wat Ik jullie in het donker zeg, spreek dat uit in het licht, en wat jullie in het oor gefluisterd wordt, schreeuw dat van de daken.’

Door David Lazarus | | Onderwerpen: Jezus, Mozes

Dit artikel verscheen in het december 2023 / januari 2024 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


‘Wat Ik jullie in het donker zeg, spreek dat uit in het licht, en wat jullie in het oor gefluisterd wordt, schreeuw dat van de daken’ (Matteüs 10:27).

Jezus onderwijst Zijn discipelen en raadt hen aan in het openbaar te verkondigen wat hen is geleerd. Hij spoort hen aan om vrijuit en openlijk te spreken over alles wat ze hebben geleerd – wat in direct contrast staat met de Zeloten, die in het geheim tegen Rome hadden samengezworen.

Het warme klimaat in Israël en het lage aantal jaarlijkse regendagen (gemiddeld niet meer dan vijftig) waren de reden waarom de huizen platte daken hadden – in tegenstelling tot de noordelijke landen, waar schuine daken de regen beter konden afvoeren. De platte daken in Israël waren bedekt met stenen of met een mengsel van aarde en stenen. Jaar na jaar moesten...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie