Hamas-terrorist wilde het hoofd van IDF-soldaat verkopen, vraagprijs: 10.000 dollar

David Tahar, de vader, beschreef de vondst van het hoofd van zijn zoon als een wonder.

Door David Isaac | | Onderwerpen: IDF, Hamas
Sgt. Adir Tahar, 19 jaar, werd gedood toen hij zijn legerpost verdedigde op 7 oktober 2023. Foto: Met dank

Een Hamas terrorist heeft tijdens een verhoor bekend dat hij het losgesneden hoofd van een IDF soldaat probeerde te verkopen voor 10.000 dollar. De soldaat was de zoon van David Tahar uit Jeruzalem.

Zijn zoon, de 19-jarige sergeant Adir Tahar, stierf op de dag van de Hamas-invasie op 7 oktober tijdens de verdediging van een IDF-post aan de grens met de Gazastrook.

David Tahar moest zijn zoon twee keer begraven – de eerste keer zonder hoofd en de tweede keer nadat het hoofd tweeënhalve maand later was teruggevonden.

De vader beschreef het terugvinden van het hoofd als een “wonder”.

Voor de eerste begrafenis van zijn zoon stond Tahar erop om het lichaam te zien, ondanks de bezwaren van het leger. Toen hij de kist opende, zag hij dat het hoofd ontbrak.

Het lichaam werd geïdentificeerd aan de hand van DNA-tests, het identificatielabel van zijn zoon en enkele voorwerpen in de zakken van zijn uniform, vertelde hij Channel 14 op woensdag.

Na de begrafenis ging Tahar uitzoeken wat er met het hoofd was gebeurd. Waar was het gebleven?

De doorbraak kwam toen onderzoekers van de Israëlische veiligheidsdienst, ook bekend als de Shabak of Shin Bet, twee gevangen Hamas-terroristen ondervroegen. Een van hen gaf toe dat hij had geprobeerd het hoofd voor 10.000 dollar te verkopen.

Tahar zei dat het een “compliment” was om hen barbaren te noemen in vergelijking met wat ze werkelijk waren.

De informatie van de Shin Bet leidde tot een zoektocht door een speciale IDF-eenheid gesteund door een pantserbrigade. Ze vonden het hoofd van Adir in een vriezer in een ijssalon in Gaza Stad. Het zat in een tas die ook tennisballen en terroristische documenten bevatte.

Adir, die diende in het 13e Bataljon van de Golani Elite Infanterie Brigade, vocht dapper op 7 oktober. Hoewel ze in de minderheid waren, vochten hij en 18 van zijn kameraden meer dan een uur tegen honderden terroristen en doodden een onnoemelijk aantal van hen.

De terroristen vuurden een antitankraket en drie granaten af op Adir. “Zijn lichaam zat vol granaatscherven,” zegt zijn vader. Daarna onthoofden ze hem.

Adir was erg populair bij zowel zijn kameraden als de officieren, wat ongewoon is, zoals een officier tegen zijn vader zei. “Het is moeilijk om geliefd te zijn bij zowel de soldaten als de officieren. Adir was zo,” zei de officier.

Om Adirs nagedachtenis levend te houden, richtte zijn vader een centrum op om te voorkomen dat kwetsbare kinderen afglijden naar de criminaliteit. “Het was Adirs manier om de minderbedeelden samen te brengen en te helpen,” zegt hij.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox