Hamas geeft video vrij van 21-jarige Israëlische gijzelaar

Ongeveer 200 gijzelaars worden momenteel vastgehouden door Hamas, met 50 anderen in de handen van andere terreurgroepen, volgens de propaganda chef van Hamas.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Gazastrook, Hamas, oorlog
Een screenshot van een video die is vrijgegeven door Hamas en die Mia Shem voorstelt, een Israëlische vrouw die tijdens een bloedbad op 7 oktober 2023 door Palestijnse terroristen is ontvoerd van een muziekfestival.

Palestijnse terroristen houden tussen de 200 en 250 mensen gegijzeld in de Gazastrook, beweerde Hamas woordvoerder Abu Obeida in een televisie-uitzending op maandagavond. Daarbij gaf de terreurgroep een video vrij waarop een van de ontvoerde Israëli’s te zien zou zijn.

Ongeveer 200 gijzelaars worden momenteel vastgehouden door Hamas, terwijl ongeveer 50 anderen in handen zijn van andere terreurgroepen in de Strook, zei de propagandaleider van Hamas.

“We verzekeren onze mensen, onze gevangenen en hun families in alle bezette gevangenissen – zonder uitzondering – dat we vastbesloten zijn om vreugde te brengen in elk Palestijns huis, als God het wil,” zei Abu Obeida, blijkbaar zinspelend op een mogelijke gevangenenruil.

Hamas-terroristen doodden minstens 1400 Israëli’s en verwondden er meer dan 4100 in een grootscheeps offensief dat op 7 oktober vanuit Gaza werd gelanceerd, waarbij duizenden raketten op Israël werden afgevuurd en terroristische troepen de Joodse staat infiltreerden.

De terroristen slachtten mannen, vrouwen, kinderen, ouderen, gehandicapten en zelfs baby’s af – sommigen werden onthoofd, anderen verkracht of levend verbrand.

Minstens 199 gijzelaars, waaronder een onbekend aantal buitenlanders, werden meegenomen naar de Gazastrook, kondigde de woordvoerder van de Israëlische defensiemacht, viceadmiraal Daniel, maandag aan.

Abu Obeida bevestigde dat Hamas “een groep gevangenen van verschillende nationaliteiten” vasthield en zei dat de terroristische strijdkrachten “geen mogelijkheid hadden om hun identiteit te verifiëren tijdens de strijd”. Hij waarschuwde: “Elke strijder van het bezettingsleger is een directe vijand voor ons en we zullen hem dienovereenkomstig behandelen, zelfs als hij gevangen wordt genomen en ongeacht zijn andere nationaliteit.”

Ondertussen plaatste de Al-Qassam Brigades van Hamas onbevestigde beelden op Telegram waarop een van de Israëlische gevangenen te zien zou zijn. De video lijkt een jonge vrouw te tonen die medische zorg krijgt in Gaza.

“Ik ben MiaShem, 21 jaar oud uit Shoham. Ik ben momenteel in Gaza. Ik kwam zaterdagochtend vroeg terug uit Sderot – ik was op een feestje. Ik raakte zwaar gewond aan mijn hand,” zegt de vrouw en roept Israël op om “me hier zo snel mogelijk weg te halen”.

Shem werd ontvoerd tijdens een muziekfestival in de woestijn bij kibboets Re’im, waar Hamas-schutters ook minstens 260 festivalgangers afslachtten.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox