“From the River to the Sea, Israel will be free!”

“Van de rivier tot aan de zee, Israël zal vrij zijn!” – Pro-Palestijnse demonstraties vonden dit weekend plaats in veel grote Europese steden en in de VS. En dat is in de eerste plaats jouw probleem, niet dat van Israël.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Palestijnen, Hamas
Solidariteitsbijeenkomst met de Palestijnen in Berlijn, Duitsland, 4 november 2023. Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Tienduizenden mensen gingen dit weekend in veel grote Europese steden en in de Verenigde Staten de straat op om hun solidariteit te betuigen met de Palestijnen in de Gazastrook. Volgens hen is alleen Israël verantwoordelijk voor al het kwaad. Israël richt een bloedbad aan in de Gazastrook, maar ondertussen wordt er met geen woord gerept over het eigenlijke bloedbad in Israël. “Van de rivier tot de zee, Palestina zal vrij zijn” scandeerden de mensen op straat. De slogan rijmt nog beter: “From the River to the Sea, Israel will be free”. Wat er in Europa gebeurt is in de eerste plaats jullie probleem, niet dat van Israël.

In Londen demonstreerden volgens politierapporten ongeveer 30.000 mensen op Trafalgar Square in het centrum van de stad. In de Franse hoofdstad Parijs schatte de politie het aantal demonstranten op 20.000, andere bronnen spraken van meer. Palestijnse vlaggen en borden met de tekst “Free Palestine” waren natuurlijk overal te zien. De staat Israël moet onmiddellijk geboycot worden, zeiden sommige Arabische demonstranten, terwijl anderen borden omhoog hielden met de tekst “Israël is een terroristische staat”.

Pro-Palestijnse demonstraties vonden gisteren ook plaats in Duitsland, in Düsseldorf en Berlijn. Volgens de politie gingen ongeveer 17.000 mensen de straat op in Düsseldorf en naar schatting 10.000 in Berlijn. Duizenden protesteerden gisteren ook in Milaan tegen de bombardementen op de Gazastrook door Israël.

In Washington riepen duizenden op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in de Gazastrook. Voor het Witte Huis beschuldigden ze de Amerikaanse president Joe Biden van genocide: “Biden, Biden, je kunt je niet verbergen, je hebt genocide toegestaan”.

Ook in Montreal, Canada, riepen mensen op tot de bevrijding van Palestina. Een paar dagen eerder vond een grote demonstratie plaats in Istanbul. De Turkse sultan Erdogan van Turkije is moslim, maar geen Arabier. Toch probeert hij Arabischer te zijn dan de Arabische naties. Hij komt als geen andere Arabische leider in het Midden-Oosten op voor de Palestijnen.

De meerderheid van de pro-Palestijnse demonstranten in de genoemde grote steden waren zeker Arabieren uit verschillende landen, waaronder veel Palestijnen. Blanke Europeanen namen ook deel in de marge, schreeuwden tegen Israël en vervloekten de Joden. Natuurlijk hebben dergelijke demonstraties een politiek effect op de respectieve regeringen, maar dat is het probleem van de Europese regeringen. Wat de afstammelingen van de kruisvaarders en de nieuwe moslims in Europa verenigt, is Jodenhaat. Dat is jammer, want Europa is een populaire vakantiebestemming voor Israëli’s, en nu zijn veel Israëli’s bang om een weekend in Parijs of Londen door te brengen. Bovendien zijn er op dit moment nauwelijks vluchten naar het buitenland.

Maar dat is niet echt ons probleem. De tienduizenden moslims in Europa zijn slechts het topje van de ijsberg. Miljoenen moslims hebben zich in Europa gevestigd en zullen op een dag jullie vijanden worden en jullie van binnenuit aanvallen. Als zelfs wij de Palestijnen verkeerd hebben ingeschat, vooral het Hamasregime in Gaza, waarvan onze nieuwsdienst Aman zei dat het “vrede met Israël wil, om tactische of andere redenen”, dan kan het iedereen overkomen. Ja, Israël is beetgenomen, misleid door Hamas. En daarom zijn we in oorlog. En als het Israël is overkomen, dan kan het iedereen overkomen, vooral de Europeanen. Sinds de Arabische Lente in 2011 hebben Europese regeringen miljoenen Arabische vluchtelingen opgenomen. Je moet mensen in nood helpen. Dat is liefde. Maar waarom heeft geen enkel ander Arabisch land dat niet in nood was Arabische vluchtelingen opgenomen, zoals de landen in de Perzische Golf? Europa heeft uit angst gehandeld, zodat niemand kan zeggen dat het “zijn naaste niet liefheeft als zichzelf”.

Demonstranten met borden en Palestijnse vlaggen tijdens een pro-Palestijnse demonstratie op Trafalgar Square in Londen op 4 november 2023.

Wie gelooft dat moslims als collectief geleidelijk zullen integreren of zich zullen aanpassen aan de westerse of christelijke cultuur in Europa, vergist zich. Hier en daar hoor ik van moslims die zich tot Jezus bekeren. Dat is mooi, maar het zijn geïsoleerde gevallen. Het kwartje moet gevallen zijn of nog steeds vallen bij sommige regeringen in Europa. Europese politici hebben de wreedheden van de barbaarse Hamas-terroristen gezien in de film van de woordvoerder van het Israëlische leger. Dankzij de GoPro-camera’s op de hoofden van Palestijnse terroristen hebben we nu authentiek bewijs van hoe terroristen Joden afslachtten in het zuiden van Israël. Hele families. En in de films roepen de Palestijnse barbaren “Allah hu Akhbar” en onthoofden ze een jong meisje in de naam van Allah.

Geloven mensen in Europa, in dit geval christenen, dat moslims barmhartig zullen zijn voor christenen? Nee. Voor moslims is het christelijke westen het bolwerk van de kruisvaarders, die duizend jaar geleden de moslims afslachtten in het Heilige Land. Moslims vergeten dat niet. Volgens de Koran zijn Joden en christenen “ongelovigen” en daarom aartsvijanden in de islam. Bovendien zijn moslims verplicht om islamitisch land te heroveren zodra het in de geschiedenis onder islamitische heerschappij is geweest. Dat is ons probleem, maar het is ook het probleem van Europa, jullie probleem. Europa heeft in de geschiedenis ook onder islamitische heerschappij gestaan.

Duizenden mensen nemen deel aan een demonstratie ter ondersteuning van de Palestijnen in Parijs op 4 november 2023. Afbeelding: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Het zijn dus niet wij die bang moeten zijn voor de pro-Palestijnse demonstraties, maar jullie die bang moeten zijn voor de Arabische massa’s in jullie straten. Deze Arabieren zijn jullie buren, niet de onze. Wij moeten opschieten met onze Arabische buren, jullie moeten opschieten met die van jullie. En net zoals wij ons nu moeten herbezinnen, moeten jullie je dringend herbezinnen. “Van de rivier tot de zee zal Palestina vrij zijn” moet een waarschuwing zijn voor Europa. Al jaren praten radicale moslims in Europa over de bevrijding van Europa uit de handen van de christenen. Ik weet dat velen het niet willen geloven, wij wilden het ook niet geloven, dat barbaarse moslims meer dan 1400 mensen afslachtten in de naam van Allah.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox