Fauda-acteur Idan Amedi raakte ernstig gewond in Gaza

“Idan Amedi is een van de vriendelijkste, warmste en meest gepassioneerde mensen die geliefd is bij ons allemaal,” zei het tv-programma.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Hamas, Gazastrook
De Israëlische zanger en acteur Idan Amedi tijdens de 69e viering van de Israëlische Onafhankelijkheidsdag in Beit Shemesh op 1 mei 2017. Foto: Yaakov Lederman / Flash90

De 35-jarige muzikant en acteur Idan Amedi, die de rol van Sagi speelt in de Netflix-serie “Fauda”, is naar verluidt ernstig gewond geraakt terwijl hij reservetaken had bij het Combat Engineer Corps in Khan Yunis, Gaza.

“We zijn allemaal bezorgd dat Idan gewond is geraakt tijdens een missie in Gaza. Idan is een van de vriendelijkste, warmste en meest gepassioneerde mensen waar we allemaal van houden. Zijn liefde voor muziek is een heel speciaal deel van onze set,” stond er in het rapport. “Laten we samen bidden voor zijn volledig en spoedig herstel.”

“De Israëlische ambassade in Washington schreef: “We bidden voor het snelle herstel van ‘Fauda’ ster Idan Amedi, die ernstig gewond raakte in Gaza.

Video: Kort voordat Idan Amedi gewond raakte in Gaza, interviewde een verslaggever van N12 hem in de gevechtszone. De verslaggever vroeg hem of hij een boodschap had voor de mensen thuis: “Am Yisrael Chai. We werken hier hard voor ieders veiligheid. We houden van jullie.”

Amedi’s vader vertelde aan Israëlische media dat hij naar het Sheba Medisch Centrum in Tel Hashomer werd gevlogen, waar chirurgen granaatscherven uit zijn lichaam verwijderden. Zijn toestand wordt niet als levensbedreigend beschouwd.

De artiest postte op Instagram over zijn reservetijd. “Een moment na de repetities met de band trok ik mijn uniform aan en ging ik bij de reservisten,” schreef hij in een post. “Overdag zingen, ‘s nachts vechten. Hoop op het beste, maar wees voorbereid op het ergste.

Michael Dickson, uitvoerend directeur van StandWithUs Israël, noemde Amedi een “ware held” en schreef: “Hij was een van de eerste prominente Israëli’s die zich uitsprak sinds 7 oktober.

Klik hier voor het YouTube-kanaal van Idan Amedi.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox