Erger dan de nazi’s

De domineeszoon van een oorlogsmisdadiger komt rouwen met Israël.

Door Charles Gardner | | Onderwerpen: christenen, Hamas
Pastor Werner Oder.

De zoon van een nazi-oorlogsmisdadiger is naar Israël gevlogen om het Israëlische volk aan te moedigen sterk te blijven temidden van de barbaarsheid die tegen hen is begaan.

De in Oostenrijk geboren dominee Werner Oder leidt het Tuckton Christian Centre in Bournemouth, Engeland. Hij bekeerde zich radicaal tot Christus, die hem bevrijdde van de demonische geest van het antisemitisme en hem een speciale liefde voor het Joodse volk gaf.

Bij zijn aankomst in Tel Aviv werd hem door een grensbeambte gevraagd: “Waarom kom je naar Israël terwijl iedereen vertrekt?” Waarop Werner antwoordde: “Ik ben uit het Verenigd Koninkrijk gekomen om Israël op dit moment te steunen, om hen te vertellen dat ik van hen hou, om hen bij te staan in tijden van gevaar, om met hen te rouwen en hun verdriet te delen.” De man was zo ontroerd dat hij bijna vergat zijn paspoort te controleren.

“God gebruikt deze vreselijke tragedie om de wereld wakker te schudden en verantwoordelijkheid te nemen om Hamas en zijn sympathisanten ter verantwoording te roepen,” meldde Werner vanuit Israël.

“Mijn voorouders sympathiseerden met Hitler – ze vermoordden mannen, vrouwen en kinderen, staken baby’s met bajonetten en martelden kinderen. Slechts enkele van hun oorlogsmisdadigers werden berecht. In plaats daarvan werden ze gerekruteerd door de regeringen van naoorlogse landen, die toestonden dat hun demonische geest muteerde in het kwaad dat we in Israël hebben gezien.” Hij voegde eraan toe: “Ik ben nog steeds verdoofd van de schok om getuige te zijn van een herhaling van de gruweldaden van de Holocaust in mijn eigen tijd.”

Maar hij vindt het bemoedigend dat deze keer miljoenen mensen bidden voor de slachtoffers en hij verwacht goddelijke wonderen.

Hij veroordeelt echter krachtig de misleide “christelijke” vrijwilligers die voor niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) werken en de kerk thuis vertellen dat de Israëli’s de misdadigers zijn en de Palestijnen de slachtoffers. “Zelfs de nazi’s deden niet wat Hamas doet, en geen enkel dier doet wat deze moordenaars van vrouwen en kinderen hebben gedaan.”

Maar Gods woede is opgewekt en we zullen zien hoe hij zijn vijanden, waaronder linkse politici en hun media, te gronde richt. Hij vraagt zich echter af of Israël afstevent op wat de profeet Jeremia beschrijft als “een tijd van moeilijkheden voor Jakob” (Jeremia 30:7).

Toen miljoenen christenen over de hele wereld zich in het voorjaar aansloten bij 21 dagen van gebed en vasten voor Israël, was Werner bemoedigd, omdat er nog nooit zoiets op deze schaal was geweest.

In zijn boek Battling with Nazi Demons – Onwards and Upwards Publishers schrijft Werner: “De demonische geest die de radicale fundamentalistische Islam inspireert is dezelfde geest die door de geschiedenis heen heeft geprobeerd het Joodse volk te vernietigen.”

Over zichzelf getuigt hij: “Vandaag ben ik bevrijd van de satanische erfenis van terreur en angst; ik word niet langer gekweld door het verleden van mijn vader, niet langer belast door collectieve schuld, niet langer lastiggevallen door de samenzwering van het zwijgen. Ik geniet van de grote vrijheid die Christus aan mijn ziel heeft gegeven.”

“Ik ben dankbaar dat ik Gods vrede ken en geniet van een prachtig leven dat gezegend is met volledige bevrijding van de demonische erfenis van nazi-Duitsland. Bovendien heeft mijn zoektocht naar de waarheid mij geleid naar het vinden van mijn ware identiteit en daarmee de zin van mijn bestaan.”

In een ander teken van steun voor Israël zijn christenen van plan om dit weekend door Joodse wijken in Londen te marcheren onder de vlag van Christian Action Against Antisemitism, waarbij ze Israëlische vlaggen dragen en bidden voor de getroffen gemeenschappen.

Dat is meer dan kan worden gezegd van de laffe Engelse voetbalbond, die weigert om ook maar enig gebaar van steun te maken voor de Joodse slachtoffers van de Hamas-slachting, omdat het volgens Daily Mail-columnist Richard Littlejohn is gekocht en betaald door Arabische rijkdommen.

“Dit verklaart waarom het laatste WK werd toegekend aan het olierijke Qatar, dat onderdak biedt aan islamitische terroristen.”


Charles Gardner is de auteur van de volgende boeken: “Israel the Chosen”, verkrijgbaar bij Amazon; “Peace in Jerusalem”, verkrijgbaar bij olivepresspublisher.com en “A Nation Reborn”, verkrijgbaar bij Christian Publications International.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox