LedenEr staat meer op het spel voor VS dan Israël bij een bezoek van Biden

Analisten zeggen dat Israël tussenstop van ondergeschikt belang is aan de wens van de Amerikaanse president dat Saoedi-Arabië helpt de wereldwijde olieprijzen te verlagen.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Biden, Saoedi-Arabië
De Amerikaanse president Joe Biden spreekt aan de telefoon met de toenmalige Israëlische premier Benjamin Netanyahu op 12 mei 2021, in het Oval Office van het Witte Huis. Foto: Official White House Photo by Adam Schultz

De regering Biden heeft snel bevestigd dat het geplande bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan Israël op 13 juli zal doorgaan, ondanks de dreigende val van de regering in Jeruzalem. Hoewel regeringsfunctionarissen benadrukken dat het Amerikaans-Israëlische partnerschap sterker is dan met welke regering ook, is de impuls voor de reis, die een tussenstop in Saoedi-Arabië omvat, in de eerste plaats Washingtons belang bij het versterken van de olievoorziening, zeggen analisten.

“Bidens focus ligt op Saoedi-Arabië. Hij wil zijn politieke situatie versterken door de gas- en brandstofprijzen te verlagen in de aanloop naar de verkiezingen van midden november in het Congres,” vertelde Yoni Ben Menachem, een senior analist bij het Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA).

De gemiddelde gasprijzen in de VS stegen tot $5 per gallon in juni, de eerste keer in het record. Die prijzen weerspiegelen een sprong van 50% ten opzichte van vorig jaar en...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie