Leden‘Er kan geen “Palestijnse staat” zijn na 7 oktober’

Opiniepeiling toont aan dat 74% van de Israëli’s een Palestijnse staat in Judea en Samaria afwijst en 76% de vrijwillige overdracht van Palestijnen steunt.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Palestijnen, Gaza, Judea en Samaria
Presentatie "Wake-up Call from Gaza" tijdens de conferentie "Nation, Land Sovereignty" op 11 januari 2024. Foto: David Isaac.

Er zijn veel lessen te leren uit de invasie van Hamas in het zuiden van Israël op 7 oktober 2023, maar bovenal dat er nooit een Palestijnse staat gevestigd mag worden in het land Israël.

Dit was de conclusie van de conferentie “Nation, Land & Sovereignty”, die donderdag plaatsvond in Jeruzalem onder het motto: “Wake-up call from Gaza: The end of the two-state paradigm”.

Velen hadden al betoogd dat de rampzalige resultaten van de “terugtrekking” uit Gaza genoeg waren om een einde te maken aan de fantasie van een tweestatenoplossing die tot vrede zou leiden. In 2005 trok Israël alle Joodse burgers en troepen volledig terug uit de Gazastrook in overeenstemming met de Arabische eisen, waardoor de kustenclave volledig onder Palestijnse controle kwam.

Slechts een jaar later werd de Gazastrook veroverd door Hamas en werd het belangrijkste terroristische toevluchtsoord ter wereld. In de jaren die volgden voerde Hamas niet alleen regelmatig aanvallen uit op Israël, maar bouwde in de Gazastrook ook een volwaardige gewapende macht op die maar één doel had: Israël vernietigen.

Dit was het...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie