El Al: Gratis tickets voor IDF-soldaten als teken van dankbaarheid

“We zien het als onze plicht om iets terug te doen voor degenen die in deze tijd voor het land en zijn verdediging hebben gevochten,” zegt Israëls grootste luchtvaartmaatschappij.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Israel, IDF, hulp voor israelische soldaten
Luchtvaartmaatschappij El Al.

De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al kondigde dinsdag aan dat het gratis vliegtickets naar Europa zal aanbieden voor soldaten van de Israëlische Defensiemacht die hebben gediend in de voortdurende oorlog tegen Hamas.

“Als een bedrijf dat heeft deelgenomen aan de nationale inspanning sinds het begin van de oorlog, zien we het als onze plicht om iets terug te doen voor degenen die in deze tijd zijn opgekomen voor het land en zijn verdediging,” aldus een verklaring van El Al.

Om het gratis ticket te ontvangen, moet de soldaat sinds het bloedbad op 7 oktober minstens 30 dagen in actieve dienst zijn geweest en lid zijn of worden van de frequent flyer club van de luchtvaartmaatschappij.

Volgens de luchtvaartmaatschappij is de registratie om de vouchercode voor de gratis vluchten te ontvangen open tot 26 februari of zolang de voorraad strekt en kan deze tot 29 februari worden ingewisseld voor vluchten met vertrek uit Israël op elk moment tussen 5 mei 2024 en 17 februari 2025.

Mogelijke bestemmingen: Wenen, Oostenrijk; Thessaloniki of Athene, Griekenland; Sofia, Bulgarije; Paphos of Larnaca, Cyprus; Boedapest, Hongarije; Boekarest, Roemenië; of Zürich, Zwitserland.

Na de Hamas-aanval op 7 oktober hebben Israëlische luchtvaartmaatschappijen, waaronder El Al, extra vluchten aangeboden om de toestroom van reservisten die het land binnenstroomt als gevolg van de mobilisatie van zo’n 360.000 soldaten op te vangen.

Een El Al vliegtuig dat op 24 oktober aankwam op Ben Gurion Airport was niet geladen met passagiers of koffers. Op de stoelen van de chartervlucht met medische voorraden stonden foto’s van gijzelaars die door Hamas in Gaza werden vastgehouden.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox