LedenEenheid is een uitzondering: Bibi, Babel, Jozef, Jeshua en jij

In eenheid is er bijna niets dat we niet kunnen bereiken. Maar samenkomen is makkelijker gezegd dan gedaan. Israël weet dat beter dan de meesten.

Door David Shishkoff | | Onderwerpen: Israel, Bijbel
Opvoeding tot eenheid en liefde begint al vroeg. Maar te midden van de problemen die de samenleving verdelen, kan het snel verloren gaan aan ongegronde haat. Foto: Miriam Alster / Flash90

De macht van de mensen die zich verenigden om de toren van Babel te bouwen was zo opmerkelijk dat God zei: ‘Alles wat ze verder nog van plan zijn ligt nu binnen hun bereik!’ (Genesis 11).

In zekere zin geldt dat ook voor mensen die één worden met de Messias. In het Hogepriesterlijk Gebed bidt Jezus om die eenwording als een teken voor de wereld (Johannes 17).

Ik ben vader van een stel levenslustige jongens. Geen wonder dat een van mijn favoriete Bijbelverzen komt uit Psalm 133: ‘Hoe goed is het, hoe heerlijk als broeders bijeen te wonen!

Waarom is het eigenlijk zo moeilijk voor broers en zussen om een ritje van een uur op de achterbank van de auto te maken en ‘voor deze ene keer’ geen ruzie te maken – ondanks de sussende woorden van vader en moeder, om nog maar te zwijgen van pogingen tot omkoperij of pressie?

Waarom moest Israël op 1 november 2022 voor de vijfde keer in slechts drieënhalf jaar verkiezingen houden? De kiezers zijn verdeeld tussen rechts en links, voor en tegen Bibi....

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie