LedenEen vis en een ezel leren ons goedhartig te zijn

Deel 11 van onze serie die je meeneemt door de “Wereld van de Bijbel” om de setting en de lessen van de Schrift beter te begrijpen.

Door David Lazarus | | Onderwerpen: Wereld van de Bijbel
Jezus' triomfantelijke, maar nederige intocht in Jeruzalem. Foto: www.lumoproject.com

“Ga naar de zee, werp een vishaak uit, en pak de eerste vis die bovenkomt. Doe zijn bek open en u zult een stater vinden. Neem die en geef hem aan hen voor Mij en voor u.” (Mattheüs 17:27)

Er waren verschillende manieren van vissen op het Meer van Galilea, niet anders dan die van de oude Egyptenaren en andere mensen uit het Midden-Oosten. Normaal gesproken werden netten gebruikt, maar in dit geval, als er maar één vis gevangen moest worden voor eigen gebruik, gaf men de voorkeur aan een hengel, lijn en vishaak. Dat maakt het wonder nog groter dat het de eerste vis was die boven water kwam en niet meer dan de benodigde hoeveelheid was.

De munt die Jezus en Petrus nodig hadden voor de tollenaars was de reguliere betaling voor het onderhoud van de Tempel (Exodus 30:13) en dat was een halve sjekel per persoon. Het volledige bedrag voor Petrus en Jezus dat in de vis werd gevonden was één sjekel, of een Tyrische stater (het woord dat in het Griekse origineel...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie