LedenEen verborgen berg, een verborgen rivier en de terugkeer van de Koning

Uit het zicht en nauwelijks opgemerkt door veel christelijke bezoekers ligt de belangrijkste plaats in het land Israël, zo niet in de hele wereld. Het is de geografische kern van alles wat God op aarde wil bereiken op het gebied van verlossing: een kleine kalkstenen heuvel: de berg van de Heer.

Door Stan Goodenough | | Onderwerpen: Tempelberg
De berg Moria in Jeruzalem. Foto: Stan Goodenough

Meer dan wat ook, verheug ik me in het voorrecht om christenen rond te leiden in Israël. Als u bedenkt waar andere landen toeristische attracties hebben – het Colosseum in Rome, de Grand Canyon in Amerika, de Grote Muur in China – bedenk dan dat het hele land Israël een attractie is! En er zijn zoveel plaatsen om te zien. Plaatsen die nieuwe en diepere dimensies openen in ons geloof.

In de eerste plaats begeleid ik mensen omdat er iets van God is dat ik met hen wil delen. Het heeft te maken met het volk dat Hij om een speciale reden heeft uitgekozen – het volk Israël, het Joodse volk. Het heeft te maken met dit kleine land dat Hij het Zijne noemt – het land Israël, dat de huidige Joodse staat omvat, maar niet volledig omvat. Het heeft te maken met Jeruzalem – de uitgestrekte hoofdstad van Israël, in de Bijbel de stad van de grote Koning genoemd.

Maar het heeft vooral te maken met een onopvallende heuvel aan de oostelijke rand van die stad. Een...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie