Een Jood deporteert geen vluchteling

door Tsvi Sadan

De oproepen tot het ‘Joodse hart’, hoe vaak ze ook worden gedaan, zijn manipulatief en cynisch.

Eisen dat Israël grote aantallen vluchtelingen uit Oekraïne of elders opneemt, zou kunnen leiden tot het einde van de Joodse staat. Foto: Yossi Zeliger / Flash90

Zoals ik in mijn artikel Oekraïne trekt Israëls beslissing om vluchtelingen ‘gasten’ te noemen in twijfel schreef dat “het Hooggerechtshof van Israël optreedt als onafhankelijk en soeverein en niet gebonden is aan de wetten van de staat en daarom zowel de vertegenwoordiger van Oekraïne status kan verlenen als het besluit van Shaked ongedaan kan maken”, heeft het Hooggerechtshof nu het beroep van Oekraïne aanvaard dat het vluchtelingenbeleid van Israël aanvecht. Maandag zei het hof dat het zich binnen een week zou uitspreken over het vluchtelingenbeleid van Israël. Het uitstel kwam er nadat de regering de rechtbank had verteld dat het om nieuw beleid gaat dat vaak wordt gewijzigd.

Bovendien zijn er veranderingen doorgevoerd waardoor Israël zijn deuren wijd openzet voor vluchtelingen uit Oekraïne. Niet alleen heeft de regering enkele bureaucratische hindernissen uit de weg geruimd om de toegang tot Israël te vergemakkelijken, maar zij staat ook toe dat familieleden van niet-joodse Oekraïners die in Israël wonen, Israël binnenkomen. Met ongeveer een half miljoen van hen die in Israël wonen, zou het aantal familieleden dat naar Israël wil komen in de miljoenen kunnen lopen. Als dit gebeurt, zal Israël als Joodse staat ineenstorten.

Racistisch

Of het nu opzettelijk is of niet, de Israëlische regering bezwijkt onder de druk die het zionistische project zou kunnen beëindigen. Dit omdat haar machtselite niet langer de opvatting accepteert dat een Joodse staat een synoniem is voor een racistische staat, een opvatting die nu wordt gehuldigd door “progressieven”. Daarom doet deze elite, die de media en het rechtssysteem domineert, alles wat in haar macht ligt om van Israël een niet-Joodse staat te maken. Dit ondanks het feit dat het Yad Vashem Holocaust Museum in zijn werkdefinitie van antisemitisme een clausule heeft opgenomen waarin staat dat antisemieten diegenen zijn “die het Joodse volk het recht op zelfbeschikking ontzeggen, bijvoorbeeld door te beweren dat het bestaan van een staat Israël een racistisch streven is”.

Campagne

Tot degenen die Israël oproepen zijn deuren wijd open te zetten voor vluchtelingen behoren ministers en leden van de Knesset, alsmede Israëls “crème de la crème”, die nu de nieuwe campagne met de titel “Een Jood deporteert geen vluchteling” ondersteunen. Deze campagne, die een week geleden van start is gegaan, wordt geleid door een nieuwe organisatie, het Forum voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Hoewel wij nog niet weten wie erachter zit en wie het met geld steunt, lijdt het geen twijfel dat het de zoveelste organisatie is die zich inzet voor de afschaffing van Israël als Joodse staat. Als definities iets betekenen in een postmoderne wereld, dan zijn Joden die zich voor zo’n doel inzetten, volgens de definitie van Yad Vashem, gewoon antisemieten.

Manipulatie

Dat weerhoudt deze mensen er niet van om nu in kleine aantallen, maar met veel media-aandacht, voor het huis van minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked te demonstreren en te eisen dat zij onbeperkte aantallen vluchtelingen toelaat tot Israël in naam van de Joodsheid waar zij het minst om geven. Dit gebruik van “Jodendom” om zionisme te beëindigen is niet nieuw. Toen de grote golf illegale immigranten uit Soedan en Eritrea vanuit Egypte de grens overstak, gebruikten dezelfde mensen het gebod “heb de vreemdeling lief” om hun antizionistische ideologie te rechtvaardigen. De oproepen tot het “Joodse hart”, hoe algemeen ook, zijn niettemin manipulatief en cynisch.

Schurken

Over dit soort Joden zei Rabbi Moshe ben Nachman, beter bekend als Nachmanides, dat zij “schurken met de goedkeuring van de wet” waren. Een schurk met de goedkeuring van de wet zal je oog uitsteken en zeggen dat de wet “oog om oog” dit toestaat. Zo’n schurk zal eisen dat de Joodse nederzettingen in Judea en Samaria worden vernietigd, waardoor Joden vluchtelingen worden, terwijl hij beweert een “goede Jood” te zijn die de niet-Joodse vreemdelingen verwelkomt, die iedereen kan zijn – niet alleen een vluchteling.

Einde van Israël

Het zou één ding zijn als degenen die het einde van de Joodse staat nastreven randfiguren waren. Het is een andere zaak als zulke mensen Israëls “beste” vertegenwoordigen. In een week oude petitie van het “Forum voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen” hebben mensen als voormalig Mossad-directeur Tamir Prado, voormalig Israël Security Agency-directeur Yaakov Peri, bekende zangers Shalom Hanoch en Aviv Geffen, bekende auteurs Ronny Someck en Etgar Keret, populaire chef-koks Gil Hovav en Israel Aharoni hun handtekening gezet, en de indrukwekkende lijst van nuttige idioten gaat maar door. Indien Israël geen einde maakt aan deze in wezen antisemitische tendens, zal dit het einde betekenen van het Israël zoals wij dat kennen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox