LedenEen gevaarlijke theologie

Wat gebeurt als je Jezus Zijn Joodse afkomst afneemt?

Door Charles Gardner | | Onderwerpen: Bijbel, Jezus, theologie
Bedachten christenen die Jezus en het geloof in Hem ontdoen van alles wat Joods is een nieuwe, onbijbelse godsdienst? Foto: Oliver Fitoussi/Flash90

Let op, wees voorzichtig! Theologie kan gevaarlijk zijn.

Dit wordt bewezen door de vele vooraanstaande theologen die christenen en anderen door de eeuwen heen op een dwaalspoor hebben gebracht, al dan niet onbedoeld.

In het bijzonder hebben theologen door de jaren heen opgeroepen tot pogroms tegen het Joodse volk, die uiteindelijk hebben geleid tot de Holocaust, waarbij zes miljoen van Gods uitverkorenen zijn omgekomen.

In een nieuw artikel (1) beschrijft Dr. Theresa Newell hoe vooraanstaande figuren en denkers, te beginnen met de kerkvaders van de eerste eeuwen, Jezus zijn Joods-zijn ontkenden. Met zeer ernstige gevolgen van dien.

“Net als de bijbelse Jozef in Farao’s hof, werd Jezus door de eeuwen heen verkleed in heidense kostuums en make-up, zodat hij niet meer herkenbaar was voor zijn eigen Joodse broeders.”

“Sinds het begin van de Kerk hebben predikers als Marcion, Justin Martyr, Johannes Chrysostom en anderen het Joodse volk vernederd en de Joodse Jezus doen vergeten.”

Het Concilie van Nicea (325 na Chr.) sloot bijvoorbeeld bisschoppen met een Joodse achtergrond uit, verving de sabbat door de zondagse eredienst en verwijderde...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie