“Een belediging voor joden en christenen!”

De herziening van de bijbelse geschiedenis ten gunste van de politieke agenda van vandaag zou voor christenen net zo weerzinwekkend moeten zijn als voor Israëliërs en Joden.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: politiek, Bijbel
Het is dan ook niet verrassend dat de Verenigde Naties de Bijbel hebben genegeerd en hebben besloten dat Jericho een oud "Palestijns" erfgoed is. Foto: Hadas Parush/ Flash90

Je hoeft niet per se in de boodschap van de Bijbel te geloven om deze als een geloofwaardig historisch document te accepteren. Veel van de details in de Bijbel zijn bevestigd door historische documenten en archeologische vondsten van derden.

Maar de Verenigde Naties negeren de Bijbel volledig, zelfs als historisch document, en herschrijven de geschiedenis om in de moderne politieke agenda te passen.

Op zondag stemde de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) voor de erkenning van Jericho, een van de oudste bekende steden ter wereld, als werelderfgoed… in Palestina.

Ja, Palestina. En als ze “Palestina” zeggen, bedoelen ze niet een geografische regio, zoals de Romeinen en later de Britten deden. Ze bedoelen de “staat Palestina”, een politieke entiteit die niet bestaat en nooit heeft bestaan.

Maar in ons tijdperk van relativisme is identiteit een vloeibaar fenomeen dat naar believen kan worden veranderd en hervormd.

En dus wordt het oude Jericho tegenwoordig door de internationale gemeenschap als “Palestijns” beschouwd, net zoals de Grote Muur Chinees is en Machu Picchu Inca.

Het monsterlijke in dit geval is dat de herinwijding van Jericho als “Palestijns” erfgoed in feite een aanval is op de Bijbel. De Israëli’s zien dit en ze hopen dat de christenen dat ook zien.

“Jericho is eerst en vooral een stad van bijbels belang,” schreef Knessetlid Dan Illouz (Likud) eerder deze maand in een krachtige brief aan UNESCO. “Illouz vervolgde: “Het verdoezelen van dit feit is een belediging voor miljoenen Joden en Christenen over de hele wereld. Het is onze plicht om het misbruik van de Palestijnse Autoriteit te stoppen en vast te houden aan ons recht op ons land.”

Illouz wees erop dat de Palestijnse Autoriteit, met de hulp van de Verenigde Naties, probeert om “alle banden van het Joodse volk met het land Israël uit te wissen”.

De geschiedenis van het Joodse volk in dit land is bekend uit talrijke bronnen. De belangrijkste daarvan is de Bijbel, inclusief het Nieuwe Testament, waarin het Joodse volk in het Land Israël en Jeruzalem wordt genoemd.

Een verslag dat zegt dat het Joodse volk geen geschiedenis heeft in dit land, betekent dat al het andere dat de Bijbel te zeggen heeft ook in twijfel wordt getrokken.

En dat zou de christelijke wereld grote zorgen moeten baren.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox