LedenDrie redenen voor optimisme

Terwijl Israël een keerpunt nadert van interne strijd naar zijn uiteindelijke bestemming…

Door David Schishkoff | | Onderwerpen: Bijbel, profetie
Ondanks alle beproevingen staat Israël sterk. Dit mag geen verrassing zijn. Bijbelse profetie vertelde ons al dat het zo zou zijn. Foto: Yonatan Sindel/Flash90

Veel van het nieuws hier in Israël en daarbuiten is slecht. Toch zien de vooruitzichten er nog steeds goed uit. Maar hoe?

Nou, volgens deze drie Israëlische indicatoren (IDF, economie en profetie) is de prognose voor Israël eigenlijk heel goed.

1) Betrouwbare voorspellingen

Aan de ene kant zien we onophoudelijke bedreigingen tegen Israël – militair en anderszins. Aan de andere kant zien we herhaalde wonderbaarlijke bescherming in oorlog na oorlog; en in dat beeld profeteerde Jeremia dat God hoe dan ook niet zou toestaan dat Israël zou verdwijnen (Jeremia 31:37).

Aan de ene kant zien we voortdurende polarisatie in de Israëlische samenleving en politiek. Maar aan de andere kant zien we de Bijbelse profetieën dat Israël uiteindelijk zou worden verenigd in zijn volledige rol van de wereldwijde verlossing. Terwijl de Israëlische politiek vandaag vol jaloezie en kleinering is, profeteerde Jesaja dat “…de jaloezie van Efraïm zal wijken, en zij die Juda lastigvallen, zullen worden afgesneden; Efraïm zal niet jaloers zijn op Juda, en Juda zal Efraïm niet lastig vallen.” (Jesaja 11:13)

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie