LedenDouglas Murray: Europese Jodenhaat is te diep om te herkennen “zelfs na jaren van therapie”

De Britse journalist, een van Israëls meest welsprekende verdedigers, sprak met JNS over vooringenomenheid in de media en antisemitisme.

Door Dave Gordon | | Onderwerpen: antisemitisme, vooringenomenheid van media
De Britse journalist en auteur Douglas Murray spreekt op een Tafsik evenement in Toronto, Canada, op 28 februari 2024. Foto: Shawn Goldberg / Tafsik

Op zijn reizen door de Arabische wereld is de Britse journalist Douglas Murray “fanatieke obsessieven” tegengekomen die iets van Israël weten, maar toch kritiek hebben op de Joodse staat. En dan zijn er nog diegenen die een “contrafeitelijk verhaal” vertellen, vertelde Murray aan JNS.

“Bijvoorbeeld, Egyptenaren geloven dat ze de oorlog van 1973 hebben gewonnen. Slimme, Egyptische, jonge professionals denken dat ze de oorlog van 1973 gewonnen hebben,” vertelde Murray JNS over de Jom Kippoer oorlog tijdens een interview in Toronto op 28 februari voorafgaand aan zijn opmerkingen op een Tafsik evenement.

“Ik moest eens uitleggen aan een vriend in Caïro dat ze zwaar verloren hadden. Hij zei: ‘Echt waar. Ik dacht dat we ze een pak slaag hadden gegeven?”, zei Murray. “Ik zei: ‘Nee, ze hebben jullie een pak slaag gegeven. Serieus.'”

Sinds 7 oktober heeft Murray, 44, een bestsellerauteur en mederedacteur van The Spectator, veel uitgelegd over Israël op televisie – vaak in de show van Piers Morgan – en...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie