Dood van twee Israëlische gijzelaars bevestigd, lichamen in handen van Hamas

Yossi Sharabi, 53, en Itai Svirsky, 38, werden beiden gezien in een video die eerder deze week door de terreurgroep werd vrijgegeven.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Hamas, Gazastrook
Van links naar rechts: De Israëlische gijzelaars Yossi Sharabi en Itai Svirsky zijn omgekomen in gevangenschap van Hamas in de Gazastrook. Foto: Screenshot, via JNS

De Israëlische gijzelaars Yossi Sharabi en Itai Svirsky zijn omgekomen in gevangenschap van Hamas in de Gazastrook, maakte Kibboets Be’eri dinsdagavond bekend in Israël.

Sharabi, 53, en Svirsky, 38, verschenen in een video die eerder deze week door de terreurgroep werd vrijgegeven. Aan het einde van de clip waren twee lichamen te zien, die volgens Hamas toebehoorden aan de gijzelaars.

De video toont ook de 26-jarige Noa Argamani, een andere gijzelaar. “Ik was in een gebouw. Het werd gebombardeerd door een IDF luchtaanval, een F-16 gevechtsvliegtuig,” lijkt ze te zeggen in de opname. “Er werden drie raketten afgevuurd. Twee van de raketten ontploften, de andere niet.”

“Ik raakte gewond aan mijn hoofd. Mijn hoofd zit vol granaatscherven en ik heb wonden op mijn lichaam. Itai Svirsky en Yossi Sharabi stierven door onze eigen IDF luchtaanvallen,” lijkt Argamani toe te voegen.

Terwijl Israëlische functionarissen de propagandavideo veroordeelden als psychologische terreur, namen de Israëlische strijdkrachten contact op met de families van de gijzelaars en uitten hun bezorgdheid over hun veiligheid in Hamas-gevangenschap.

De Israëlische legerwoordvoerder viceadmiraal Daniel Hagari zei maandag tijdens een persconferentie dat Israël het gebouw waar Sharabi en Svirsky werden vastgehouden niet had aangevallen of bestormd.

“Dit is een leugen van Hamas,” benadrukte Hagari. “We vallen geen plaats aan waarvan we weten dat er gijzelaars kunnen zijn.”

Itai Svirsky, die in Tel Aviv woonde en de Duitse en Israëlische nationaliteit had, was op 7 oktober op bezoek bij zijn bejaarde ouders in Kibboets Be’eri om Shabbat en Simchat Torah te vieren toen Hamas-terroristen de grensoverschrijdende aanval lanceerden. Beide ouders werden vermoord door Hamas.

Yossi Sharabi, een inwoner van Kibboets Be’eri, werd het laatst gezien toen hij samen met zijn broer, de 51-jarige Eli Sharabi, door Hamas terroristen in een pick-up truck naar Gaza werd gebracht. De jongere Sharabi wordt nog steeds gegijzeld in de kustenclave.

Hamas heeft ongeveer 240 mensen ontvoerd tijdens haar invasie van de noordwestelijke Negev, waarbij de terroristen ongeveer 1.200 burgers en soldaten hebben vermoord. Volgens officiële cijfers bevinden 136 gijzelaars zich nog steeds in de Gazastrook, hoewel tientallen van hen naar verluidt dood zijn of de dood bevestigd hebben gekregen.

Naar schatting 10% van de 1.100 inwoners van Kibboets Be’eri werden gedood tijdens de terreuraanslagen van 7 oktober en evenveel inwoners werden ontvoerd tijdens de slachtpartij en de infiltratie van Israëls zuidgrens.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox