LedenDe waarheid over Israëls wettelijke rechten op het land ontmaskerd

“Het is absoluut noodzakelijk om de algemeen aanvaarde bewering aan de orde te stellen dat de aanwezigheid en de aanspraken van Israël een schending zijn van het internationaal recht.”

Door Rachel Avraham | | Onderwerpen: Israel, Palestijnen
Hoe vaak moeten de "Palestijnen" een staat krijgen? Foto: Nati Shohat / Flash90

In de hele wereld nemen de anti-Israël sentimenten toe. Al geruime tijd beschouwt de UNESCO de Westelijke Muur, de Grot van Machpéla en het Graf van Rachel als Palestijnse heilige plaatsen en ontkent daarmee de eeuwige Joodse band ermee. Jarenlang heeft VN-rapport na VN-rapport verklaard dat Israël een bezettende macht is in Judea en Samaria, Oost-Jeruzalem en Gaza. Dit ondanks dat de Palestijnse Autoriteit (PA) autonomie heeft in delen van Judea en Samaria en het feit dat Israël zich heeft teruggetrokken uit heel Gaza.

In feite vinden Rusland en veel te veel andere landen in de VN dat de slager Bashar Al Assad en niet Israël de Golanhoogten moet besturen, ondanks de ernstige genocide die door de Syrische regering wordt begaan. De VN neemt stelselmatig anti-Israëlresoluties aan zonder ook maar met de ogen te knipperen. Volgens UN Watch is de speciale rapporteur voor Palestina, Francesca Albanese, een anti-Israël activiste die “het Palestijnse lijden gelijk stelt met de nazi-Holocaust”.

Het feit dat de VN de moeite nam om de twintigste...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie