LedenDe vervangingseschatologie

Veel christenen vergissen zich opnieuw in hun theologische benadering van het Joodse volk en maken zichzelf zo bijna nutteloos voor Gods doelen.

Door Charles Gardner | | Onderwerpen: Bijbel
Christenen in Jeruzalem. Foto: Erik Marmor/Flash90

Dit artikel verscheen in het december 2023 / januari 2024 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


De eerste grote fout van het christendom heeft geleid tot duizenden jaren van Jodenhaat, waarbij onnoemelijk veel Joods bloed vergoten is. De tweede, in onze tijd, loopt vooruit op het vergieten van nog veel meer bloed – en bereidt misleide christelijke harten erop voor. En het maakt degenen die zich hiermee bezighouden bijna nutteloos voor Gods doelen met Israël.

Irrelevantie

Ongeveer 1900 jaar geleden zaaiden de zogenaamde ‘kerkvaders’ het zaad van de valse leer die we vervangingstheologie noemen. Deze theologie, die een belediging van God is, leert dat God Zijn volk verstoten heeft en de kerk de plaats van Israël heeft ingenomen. Het feit dat Jezus gekomen was om het Evangelie van het koninkrijk aan het huis van Israël te verkondigen, werd onmiddellijk uitgewist en het Goede Nieuws – slechts een paar jaar na Zijn hemelvaart...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie