LedenDe enorme ondergrondse wereld van Hezbollah’s terreurtunnels

Volgens het Alma Education Centre is er een enorm tunnelsysteem onder Libanon dat ook Israëlisch grondgebied kan bereiken.

Door Shimon Sherman | | Onderwerpen: Hezbollah, Libanon
Vuurgevecht tussen de Israëlische defensiemacht en Hezbollah-terroristen aan de grens tussen Israël en Libanon, 27 december 2023. Foto: Ayal Margolin / Flash90

Na de vermeende moord door Israël op de plaatsvervangend leider van Hamas, Saleh al-Arouri, in een buitenwijk van Beiroet, zijn de spanningen met Hezbollah aan de noordgrens van Israël de afgelopen week geëscaleerd.

Deze escalatie komt bijna drie maanden nadat er gevechten uitbraken aan de Israëlisch-Libanese grens na het bloedbad van Hamas op 7 oktober.

“De situatie is eigenlijk al een oorlog – ze [Hezbollah] doden onze soldaten en bombarderen onze huizen. De realiteit is compleet onhoudbaar voor iedereen die in het noorden woont,” zei Tal Finkelstein, een inwoner van de noordelijke stad Kiryat Shmona.

De voortdurende gevechten hebben het Israëlische leiderschap ertoe aangezet Hezbollah op te roepen zijn troepen terug te trekken van de noordelijke grens. Zowel minister van Defensie Yoav Galant als de stafchef van de Israëlische Strijdkrachten, luitenant-generaal Herzl Halevi, hebben verklaard dat Israël bereid is geweld te gebruiken om de terreurgroep verder naar het noorden te duwen.

Deze ontwikkelingen hebben...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie