LedenDe echte reden voor de oorlog tegen Israël en het Westen

Lapid’s steun voor een Palestijnse staat versterkt een rampzalige fout.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: islam, vredesonderhandelingen
De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid spreekt op een conferentie in Jaffa, 7 juni 2022. Foto: Avshalom Sassoni / Flash90

 Zodra bekend werd dat de waarnemend premier van Israël, Yair Lapid, deze week in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zou zeggen dat hij de oprichting van een Palestijnse staat steunt, werd hij overspoeld door verontwaardiging, ongeloof en ontzetting.

Critici beweerden dat hij de veiligheid van Israël in gevaar brengt door een terroristische staat te willen vestigen op land waar Israël rechtmatig recht op heeft. Dit zou volgens hen nog meer Palestijns terrorisme in de hand werken.

In zijn eigenlijke opmerkingen leek Lapid terug te komen op een eerdere briefing door een ambtenaar dat hij zou zeggen: “Israël moet toewerken naar een tweestatenoplossing.” Misschien als een zoethoudertje voor zijn critici beperkte hij zich in plaats daarvan tot flauwe steun voor een “vreedzame” Palestijnse staat.

Toch was dit de eerste keer in vele jaren dat een Israëlische leider in de VN zijn steun uitsprak voor een dergelijke staat – en dat op een moment dat de Palestijnse radicalisering en de...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie