LedenDe “bezetting” is een rookgordijn

Israëli’s en christenen die het Heilige Land op het oog hebben, moeten niet geloven dat zij het Bijbelse zionisme moeten opgeven om de Palestijnen lief te hebben.

Door Ryan Jones | | Onderwerpen: Palestijnen, Joden, bezetting
Hoe snel de huidige generatie het verleden vergeet. Het beëindigen van de "bezetting" zal de oorlog niet stoppen. Daarvoor was er namelijk ook al volop oorlog. Foto: Gili Yaari / Flash90

Hoe vaak kunnen ze “de bezetting” roepen voordat ze beseffen dat het niets meer is dan een rookgordijn? Misschien willen ze de waarheid niet zien.

Het Israëlisch-Arabische conflict is niet begonnen met de “bezetting” van de Westelijke Jordaanoever door de Joodse staat. Maar als je alleen naar Israëls tegenstanders luistert, zou je denken van wel.

Dit werd nog eens benadrukt door een controversiële jaarlijkse herdenkingsdag die wordt bijgewoond door een kleine minderheid van Israëli’s (en een minuscuul aantal Palestijnen) die de gevallenen aan beide zijden herdenken als gelijke slachtoffers in een conflict dat koste wat het kost moet worden beëindigd.

Behalve dat ze niet echt pleiten voor het beëindigen van het conflict ten koste van alles. Georganiseerd door de linkse beweging Combatants for Peace, zendt de manifestatie een duidelijke boodschap uit: Israël en zijn “bezetting” zijn de schuld van het conflict en de Palestijnen zijn slechts onschuldige slachtoffers.

Met andere woorden, de beëindiging van het conflict ligt volledig in handen van Israël.

De weinige Palestijnen die wel deelnamen...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie