De belangrijkste luchthaven van Israël is vanaf 2023 helemaal digitaal

Vanaf 2023 zal het inchecken op de luchthaven aanzienlijk minder tijd in beslag nemen. Passagiers kunnen dan zelf hun bagage inchecken.

Door TPS | | Onderwerpen: vliegveld
Reizigers bij de handmatige bagage check-in op het vliegveld van Tel Aviv. Foto: Yossi Aloni/Flash90

Begin 2023 moeten bepaalde operaties op de luchthaven Ben Goerion, de belangrijkste luchthaven van Israël, gedigitaliseerd zijn. De luchthavenautoriteit zal nieuwe en geavanceerde zelfbedieningsstations voor passagiers introduceren, inclusief weegschalen voor het wegen van bagage. Reizigers zullen onmiddellijk en zelfstandig het teveel aan gewicht kunnen betalen, plus het label en de stickers voor de koffer (“Bag Tag”) kunnen afdrukken, zodat de koffer zelfstandig naar het vliegtuig kan worden gestuurd.

De “Bag Tag” wordt gescand bij de onafhankelijke transportbanden en nadat de code is gescand, wordt de koffer rechtstreeks naar de buik van het vliegtuig gestuurd.

De luchthavenautoriteit zei zondag dat “innovatie een sleutelfactor is om de passagierservaring te verbeteren”.

Momenteel is het grenscontroleproces in Israël volledig geautomatiseerd, waardoor meer dan 90% van de passagiers met een paspoortscan door de grenscontrole kunnen en rechtstreeks de belastingvrije zone kunnen binnengaan.

Meer dan 50% van de passagiers die naar het buitenland vliegen, geven er nu de voorkeur aan online in te checken. De nieuwe technologieën zullen het mogelijk maken de passagiers een verbeterde onafhankelijke dienstverlening aan te bieden.

Met de toevoeging van touch-and-play stations zullen passagiers die naar het buitenland vliegen pas door de veiligheidscontrole gaan nadat zij hun vlucht hebben geregistreerd bij de check-in, online vluchtregistratie van thuis of, als alternatief, vluchtregistratie bij de onafhankelijke kiosken die in de vertreklounge zullen worden geïnstalleerd.

De meeste processen om het land te verlaten verlopen online en digitaal, wat het gemak en de toegankelijkheid voor passagiers optimaliseert.

Sinds het begin van het jaar zijn ongeveer 10 miljoen reizigers met internationale vluchten in Israël aangekomen. Tegen eind augustus zullen meer dan 2,3 miljoen passagiers op internationale vluchten gebruik maken van de luchthaven Ben Goerion.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox