Christenen voor Israël op sanctielijst Iran

Op de Iraanse sanctielijst staan dertien organisaties die – aldus het Iraanse regime – aanzetten tot ‘geweld en terrorisme’ tegen Iran.

Door Christenen voor Israël | | Onderwerpen: Iran, christenen
De Iraanse president Ebrahim Raisi. Foto: EPA-EFE / Abedin Taherkenareh

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Iran heeft op dinsdagavond 21 februari een sanctielijst gepubliceerd gericht tegen personen en organisaties in Europa. Dit als reactie op de sancties die de EU aan het regime heeft opgelegd.

Op de Iraanse lijst staan een dertiental organisaties die – aldus het Iraanse regime – aanzetten tot ‘geweld en terrorisme’ tegen Iran. Christenen voor Israël staat op de lijst, evenals diverse andere Joodse en pro-Israël organisaties.

Frank van Oordt, directeur Christenen voor Israël: “Als het dictatoriale bewind in Teheran Christenen voor Israël beschouwt als een bedreiging, dan sta je aan de goede kant. Het motiveert ons om te blijven getuigen van de liefde van God voor Zijn volk”.

Dat Iran iedere mogelijkheid aangrijpt om dreigende retoriek te gebruiken tegen Israël is al langer bekend. Deze nieuwe sanctielijst past in dat plaatje: Israël wordt gezien als de vijand, dus ook de vrienden van Israël.

Gevolgen

De gevolgen van de vermelding van Christenen voor Israël op de Iraanse sanctielijst zijn dat bankrekeningen en banktransacties in Iran geblokkeerd zouden worden en dat medewerkers van Christenen voor Israël geen reisvisa meer zouden krijgen om naar Iran te reizen. De sancties hebben geen impact op Christenen voor Israël omdat de organisatie geen rekeningen, geld of medewerkers heeft in Iran.

Door dik en dun

Negatieve reacties tegen het werk van Christenen voor Israël zijn niet nieuw. Behalve het Iraanse regime zijn er diverse boycotbewegingen en belangengroepen in Nederland en daarbuiten actief die – vooral op sociale media – zich tegen Christenen voor Israël uitspreken. Frank van Oordt: “Ons werk is erop gericht om tot troost te zijn voor Israël. We staan naast het Joodse volk door dik en dun. Daar zal geen sanctielijst of boycotbeweging iets aan kunnen veranderen”.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox