Christelijke parlementsleden reizen naar Israël op grootste missie sinds de oorlog

Op de jaarlijkse voorzittersconferentie van de Israël Allies Foundation wordt opgeroepen tot ontbinding van UNRWA.

Door |
De politieke conferentie van de Israël Allies Foundation in Praag, juni 2023. Foto: Met dank

Een groep van meer dan 20 parlementsleden uit de hele wereld zal dit weekend in Jeruzalem bijeenkomen om deel te nemen aan de grootste politieke solidariteitsmissie naar Israël sinds het bloedbad van 7 oktober.

De christelijke parlementsleden zullen zich aansluiten bij de oproep om de UNRWA te ontbinden vanwege haar banden met het Hamas-terrorisme, zich uitspreken tegen Iran als de belangrijkste veroorzaker van regionaal terrorisme en zullen zich naar verwachting verzetten tegen de oprichting van een Palestijnse staat.

De driedaagse Chairman’s Conference van de Israel Allies Foundation, die zondag begint, omvat een bezoek aan een zwaar getroffen boerengemeenschap in de buurt van Gaza, een rondleiding door het Bijbelse hartland, een ontmoeting met premier Benjamin Netanyahu en briefings met ministers en de voorzitters van de Christian Allies Caucus van de Knesset.

Op geloof gebaseerde diplomatie

De in Washington gevestigde Israel Allies Foundation werd anderhalf decennium geleden opgericht en heeft zich ontwikkeld tot een op geloof gebaseerde instelling met een wereldwijd netwerk van meer dan 50 groepen die politieke steun voor Israël mobiliseren op basis van gedeelde joods-christelijke waarden.

Veel van de delegatieleden, die afkomstig zijn uit 18 landen over de hele wereld, zijn voorzitter van de Israël Allies Caucuses in hun respectievelijke parlementen en pleiten actief voor pro-Israël wetgeving door middel van op geloof gebaseerde diplomatie met Israël.

De jaarlijkse conferentie komt op een moment dat de politieke banden met Bijbelgelovige christenen, die tijdens het huidige Hamas-conflict een bolwerk van onwrikbare steun voor de Joodse staat zijn gebleken, worden aangehaald.

In een reeks parlementaire activiteiten over de hele wereld hebben parlementsleden van de organisatie opgeroepen tot het stopzetten van de financiering van openlijk anti-Israël VN-organen, het sanctioneren van Iran vanwege de Hamas-invasie en het bestrijden van antisemitisme. Ze hebben gijzelaarsfamilies verwelkomd in hun respectievelijke parlementen en hun regeringen opgeroepen om hun ambassades naar Jeruzalem te verplaatsen.

Vooraanstaande Amerikaanse evangelicals hebben na de oorlog ook Israël bezocht om hun steun te betuigen en die van miljoenen supporters in de VS.

Bovendien drong de voorzitter van de National Religious Broadcasters, een prominente groep Amerikaanse christelijke omroepen, er vorige week bij de leden van de vereniging op aan om te stoppen met het gebruik van de term “Westelijke Jordaanoever” bij berichtgeving over Judea en Samaria.

“In deze moeilijke tijden is het van cruciaal belang dat beleidsmakers van over de hele wereld samenkomen om hun solidariteit met Israël te betuigen,” zei Josh Reinstein, voorzitter van de Israel Allies Foundation. “Door middel van dialoog, samenwerking en collectieve actie is de Chairman’s Conference een voorbeeld van een onwrikbare toewijding aan het hooghouden van gedeelde waarden en het vertalen van op geloof gebaseerde steun voor Israël in concrete beleidsactie.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox