LedenBiden kan niet van twee walletjes eten in Gaza-oorlog

De verontschuldiging van de regering aan de Arabisch-Amerikanen voor hun steun aan de pogingen om Hamas uit te roeien is verraad aan Israël.

Door Jonathan S. Tobin | | Onderwerpen: Joe Biden, Gazastrook, Hamas
Een Hamas-tunnel in de Gazastrook, december 2023. Foto: IDF

Het komen en gaan van de hoogste adjunct-directeur nationale veiligheid is meestal niet nieuwswaardig. Maar een bepaalde reis van de huidige houder van die functie, Jon Finer, die eigenlijk privé en niet openbaar had moeten zijn, is een zaak van nationaal politiek belang geworden. Vergezeld door een delegatie van andere hooggeplaatste regeringsfunctionarissen, waaronder de VN-ambassadeur van president Barack Obama en huidig hoofd van het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling, Samantha Power, reisde Finer vorige week naar Dearborn, Michigan, voor een ontmoeting met Arabisch-Amerikaanse functionarissen. Zijn opmerkingen, uitgelekt aan the New York Times en bevestigd door het Witte Huis, zullen waarschijnlijk een schok veroorzaken bij de Democraten die er zeker van zijn dat de betrekkingen tussen de VS en Israël in goede handen zijn zolang president Joe Biden in functie is.

Finers boodschap aan de Arabische Amerikanen was er een van berouw. “We zijn ons er terdege van bewust dat we fouten hebben gemaakt in...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie