LedenBiden is het grootste obstakel voor een Israëlische overwinning

Opiniepeilingen tonen aan dat de overgrote meerderheid van de Amerikanen Israël steunt in deze oorlog en Hamas wil vernietigen; de overgrote meerderheid van de Congresleden van beide partijen deelt deze mening.

Door Caroline Glick | | Onderwerpen: Verenigde Staten, Hamas, Joe Biden, Gazastrook
Israëlische troepen bij hun legervoertuigen in Gaza terwijl een tijdelijk staakt-het-vuren de vernietiging van Hamas een halt toeroept. Foto: Flash90

Het is tijd om te praten over de relatie van de Amerikaanse regering met Israël onder Biden. Met elke dag die voorbijgaat, worden twee dingen duidelijk. Ten eerste kan Israël geen oorlog voeren zonder dat de VS de Israëlische defensiemacht bevoorraadt. Bijgevolg is Israël onderworpen aan de richtlijnen van de Amerikaanse regering. En ten tweede zal Israël de oorlog verliezen als het de instructies van de regering Biden opvolgt.

Israëls afhankelijkheid van de Verenigde Staten werd botweg genoemd door de gepensioneerde generaal-majoor Yitzhak Brick van de IDF in een interview eerder deze week. “Al onze raketten, de munitie, de precisiegeleide bommen, alle vliegtuigen en bommen, alles komt uit de VS. Op het moment dat ze de kraan dichtdraaien, kun je niet meer verder vechten. Je hebt geen opties meer… Iedereen begrijpt dat we deze oorlog niet zonder de Verenigde Staten kunnen voeren. Punt uit.”

Brick legde verder uit dat de eis van president Joe Biden dat Israël “humanitaire hulp” moet...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie