Leden“Bibi danst de tango met nazi’s”

De laatste weken worden de stemmen tegen Benjamin Netanyahu van rechts steeds luider. Ik bedoel dit niet ironisch, want ik schrijf al jaren over het feit dat Netanyahu niet is wie we ons allemaal hadden voorgesteld dat hij zou zijn.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Benjamin Netanyahu
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu tijdens een persconferentie op het Ministerie van Defensie in Tel Aviv op 18 januari 2024. Foto: Tomer Appelbaum/POOL

Iedereen denkt dat Benjamin Netanyahu van nature een rechtse, vrome politicus is, maar nee, dat is hij niet. Hij slaat deze weg in omdat hij op één lijn zit met de meerderheid van de Israëlische bevolking en dit is de enige manier waarop hij aan het politieke roer kan blijven.

Ik denk dat Netanyahu in theorie overtuigd is van rechtse politiek, maar in de praktijk doet hij vaak het tegenovergestelde. Onder een groot deel van zijn rechtse electoraat heerst sterke kritiek op zijn politieke gedrag. Zijn kiezers zijn teleurgesteld en moe van hem. Bibi wordt ook zwaar bekritiseerd door zijn partijgenoten binnen de Likud-partij, maar alleen in stilte en achter gesloten deuren. Maar wanneer rechtse persoonlijkheden Bibi publiekelijk bekritiseren in de media, is dat iets anders.

“De rechtse regering danst de tango met de nazi’s”, beschuldigde de rechtse publicist en archeoloog Shimon Ricklin Netanyahu een paar dagen geleden in de media. Ricklin, die Netanyahu en zijn regering jarenlang heeft verheerlijkt op het rechtse religieuze tv-kanaal 14, begint langzamerhand genoeg te krijgen van Netanyahu’s loze woorden. Hij uitte...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie