LedenBen je vreemdgegaan? Of ben je bedrogen?

Een ontmoeting in Jeruzalem die laat zien hoe nonchalant onze maatschappij ontrouw heeft genormaliseerd en toestaat dat het ons verscheurt.

Door Oriel Moran | | Onderwerpen: Bijbel
De popcultuur heeft ontrouw genormaliseerd en zelfs "cool" gemaakt, zonder rekening te houden met de levens die erdoor worden verwoest. Foto: Rahim Khatib / Flash90

Netflix heeft mijn favoriete tv-serie verwijderd. Het was redelijk clean, en hoewel het de hedendaagse ‘woke’ test niet zou doorstaan, kon ik het bekijken zonder seksscènes, grotesk geweld of vulgair taalgebruik.

Ik had een nieuw programma nodig, dus koos ik voor de Amerikaanse sitcom “Friends”. Het was een populair tv-programma toen ik een kind en een tiener was. Mijn broers en zussen en ik keken het er graag naar, hoewel mijn ouders beducht waren. Nadat mijn ouders een paar minuten meekeken, verklaarden ze: “geen ‘Friends’ meer!” Ze verboden het omdat het immoreel zou zijn, wat ik onredelijk en onnodig streng vond. Dus nu, als volwassene, kwam ik in opstand.

Het duurde maar een paar minuten om mijn ongelijk te bewijzen. Het stond vol met allerlei soorten Bijbelse immoraliteit.

Maar wat me echt raakte was de nonchalante en onrealistische benadering van ontrouw. Ik snap het, het is een sitcom, die bedoeld is om de grootste uitdagingen van het leven aan te gaan en daar de humor uit te...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie