LedenBekentenissen van een Messiasbelijdende Jood

Na veertig jaar bediening heb ik een aantal ernstige vragen over de relatie tussen het Messiasbelijdende Jodendom en het christendom.

Door David Lazarus | | Onderwerpen: Messiasbelijdend
Joden en christenen bidden samen boven Jeruzalem. Foto: Nati Shohat / Flash90

Ze vertelden me dat ik speciaal ben. Dat ze nog nooit zoiets gezien hebben. Een Jood die Jezus volgt. Ongehoord. Profetisch. Buitengewoon.

En ik geloofde het.

Toen waren er nog niet zoveel van ons en toen christenen hoorden dat Joden in Jezus gingen geloven, werden ze opgewonden, echt opgewonden, ‘Koninkrijk kome’ opgewonden. God vervult de profetie! De verlossing is nabij. “Hun [Joden] aanvaarding [van Jezus] zal leven uit de dood zijn!” (Romeinen 11:15) riepen ze vanaf de kansels.

Ik werd ook opgewonden. De christelijke steun was massaal, opwindend. “Jullie zijn de sleutel tot de verlossing van de wereld,” werd ons verteld, en we geloofden het. “Joden en niet-Joden in één Lichaam, het zal de oude verdeeldheid genezen. Verenig de Kerk. De ontbrekende schakel is gekomen. Opwekking komt eraan. Authentiek geloof is hersteld!”

Heftig spul. Met Bijbelse teksten ter ondersteuning. We reisden naar honderden kerken, nee duizenden, over de hele wereld, naar christenen die verzoening wilden, met ons, met Joden, met Israël.

Leer het ons, zeiden ze, jullie Joden zijn de Eerstgeborenen, onze Grote Broers.

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie