LedenAyatollahs zijn moderne farao’s

De ayatollahs zijn de opvolgers van de farao’s die weigeren de zegeningen van het Joodse volk te erkennen en daar nu de gevolgen van moeten ondergaan.

Door Rachel Avraham | | Onderwerpen: Iran, Pesach
Net als de farao leidt het Ayatollah-regime Iran naar een ramp door het land tegen Israël op te zetten. Foto: Miriam Alster / Flash90

Israël viert momenteel Pesach, het feest dat de uittocht markeert van de slavernij onder de farao’s naar de vrijheid en de transformatie van het Joodse volk tot een zelfbeschikkend volk onder God.

De Israëlieten woonden lange tijd in Egypte, sinds de dagen van Jozef, toen de familie van Jakob naar Egypte was verhuisd vanwege een ernstige droogte. In het begin van het verblijf van de Israëlieten in Egypte leefden zij waardig en zonder problemen, maar toen er een nieuwe heerser in Egypte verscheen, een farao “die Jozef niet kende”, overviel iedereen, zowel Egypte als Israël, een ramp.

De nieuwe heerser zag de Israëlieten als een politieke bedreiging en besloot hen systematisch te elimineren. Farao ontkende de rechten van het volk Israël en maakte hen tot slaven. Hij probeerde hun geest te breken en hen van menselijke wezens te veranderen in een soort voorwerpen.

Het doel van de farao was om het hele volk Israël uit te roeien, maar niet te plotseling, zodat hij hen nog wel als slaven kon gebruiken. In elke generatie...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie