LedenAmerikaanse diplomatie in het Midden-Oosten brengt noch vrede noch democratie

De oproep van Anthony Blinken tot “kalmte” en zijn nauwelijks verholen grap over Israëls plan voor justitiële hervorming zullen leiden tot meer Palestijnse terreur en grotere onrust in Israël.

Door Jonathan S. Tobin | | Onderwerpen: Amerika
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken tijdens een gezamenlijke persconferentie in Jeruzalem. Foto: Yoav Ari Dudkevitch / POOL

Tijdens het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken aan Jeruzalem deze week, deed premier Benjamin Netanyahu zijn best om te doen alsof de betrekkingen tussen de VS en Israël nog nooit zo goed zijn geweest. Netanyahu prees Blinken en president Joe Biden met de gebruikelijke standaardretoriek over de kracht van het bondgenootschap. Hij wees er ook op dat Amerika Israël terzijde stond bij terroristische aanslagen, zoals het bloedbad in een synagoge in Jeruzalem vorige week.

Minister van Defensie Yoav Gallant deed hetzelfde, en gebruikte zijn ontmoeting met Blinken om de hoop van Israël op een eensgezind beleid met de Verenigde Staten inzake de Iraanse nucleaire dreiging te onderstrepen – nadat de inspanningen van de regering Biden om het beleid van verzoening ten aanzien van Teheran uit het Obama-tijdperk nieuw leven in te blazen, duidelijk hadden gefaald.

De verkeerde boodschap

Toch...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie