Aaron ontmaskert de evolutie

door Charles Gardner

De verklaring van een microbioloog overtroeft de Darwinistische theorie

Aaron Eime. Foto: Courtesy

Meer dan een kwart eeuw geleden vertrok een pas getrouwd Australisch echtpaar om de wereld te zien alvorens zich te vestigen. Maar toen ze eenmaal Israël bereikten, keken ze nooit meer om; en ze zijn daar vandaag de dag nog steeds, om het goede nieuws van de Joodse Messias te delen met iedereen die het maar horen wil.

Maar voordat zij hun vaderland verlieten, had Aaron Eime een ontmoeting die zijn geloof bevestigde in God als schepper van de wereld die hij zo graag bereisde. Hij was al een gelovige, maar was enigszins gedesillusioneerd geraakt door wat hij op de universiteit leerde – totdat hij een debat bijwoonde over Schepping versus Evolutie.

Hij realiseerde zich, door een presentatie van het verbazingwekkende proces van bloedstolling door microbioloog Dr. Michael Behe, dat dit op geen enkele manier door evolutie kon zijn ontstaan.

Er is namelijk een opeenvolgende kettingreactie van enzymen nodig om een wond te verbinden wanneer de huid wordt doorgesneden. Elk heeft een speciale taak, maar als er maar een wordt verwijderd, zal de genezing niet werken. En toch klontert alleen de gewonde plek en niet het hart of de hersenen, wat fataal zou zijn.

Aaron Eime legt uit: “Evolutie is de geleidelijke toename van genetische informatie in de loop van de tijd. Maar als niet alle enzymen vanaf de eerste dag aanwezig zijn, kan het bloed niet functioneren en kan er geen leven bestaan. De evolutietheorie levert geen bevredigend bewijs voor hoe bloed is ontstaan. Het kan onmogelijk geëvolueerd zijn, dus moet het door een super-intelligente geest zijn geschapen. Dit is waarom de Bijbel zegt dat ‘het leven in het bloed is‘ (Leviticus 17:11).

“Behe’s betoog heeft me totaal gevloerd, en dat was precies het moment dat ik wist dat God echt was. Ik wist toen dat een supergeest (d.w.z. God) de wereld had geschapen, en dat hij intiem betrokken was, zelfs op microbiologisch niveau, bij zijn schepping. En sindsdien ben ik een fervent verdediger van het geloof tegen de leugen van de evolutie.”

Het leven van Aaron

Geboren in een kleine boerengemeenschap in West-Australië, waar zijn vader betrokken was bij de wolhandel, verhuisde Aaron naar Brisbane waar hij psychologie en maatschappelijk werk studeerde, tot geloof kwam en trouwde met Michelle.

Ze begonnen hun avonturen en verkenden Canada, de Verenigde Staten en Mexico voordat ze in Engeland aankwamen, waar ze een camper uit 1973 huurden en uiteindelijk helemaal van Londen naar Israël reden, waar de moeder van een vriend vrijwilliger was (de vriend vergezelde hen op de reis).

Na een veerboot uit Griekenland te hebben genomen, kwamen ze in 1998 in Haifa aan, en zijn sindsdien in Israël gebleven. Ze hadden gepland om terug te rijden naar Londen, terug te keren naar Australië en daar nog lang en gelukkig te leven!

Maar alles veranderde toen ze kampeerden bij de Dode Zee, het laagste punt op aarde, en ingingen op een uitnodiging voor een diner van naburige bedoeïenen. Aaron en Michelle werden de volgende dag allebei “ongelooflijk ziek” wakker en hadden wanhopig behoefte aan een plek om bij te komen en zich op te frissen (voor hen was het dus ook een dieptepunt).

Na het raadplegen van de gids van de Lonely Planet (bij gebrek aan Google), vonden ze een advertentie voor Christ Church, Jeruzalem, die prat ging op “mooie tuinen en schone toiletten”!

Christ Church is al bijna 200 jaar in Jeruzalem gevestigd en reikt daar met liefde en mededogen uit naar zowel Joden als Arabieren.

Aaron zei: “We deden de wonderbaarlijke ontdekking van een gemeenschap van Arabieren en Joden die in Jezus geloofden. Maar ze waren wanhopig op zoek naar vrijwilligers om hen te helpen, en we zeiden dat we erover zouden bidden. Dus reden we naar Galilea en keerden drie dagen later terug met het volle voornemen om ‘Nee’ te zeggen. Maar toen we naast de toenmalige rector, Ray Lockhart, gingen zitten, leunde ik voorover om ‘Nee’ te zeggen en er kwam ‘Yip’ uit!

Zoals Salomo het wijs uitdrukte: “Een mens heeft overleggingen in het hart, maar het antwoord van de tong komt van de HEERE.” (Spreuken 16:1)

Dus bleef het echtpaar, kregen alle drie hun kinderen in Israël en werden een vaste waarde in Christ Church. Micha werd geboren in Bethlehem (hij werd genoemd naar de profeet die voorspelde dat de Messias van daar zou komen – Micha 5:2), terwijl hun dochters Atarah en Tirzah beiden in Jeruzalem werden geboren.

Aaron schreef zich vervolgens in aan de Hebreeuwse Universiteit om de Bijbel verder te bestuderen en werd gewijd door de bisschop van Bolivia, en ging later regelmatig studeren met rabbijnen, die hem vertelden: “We zouden graag een christelijke inbreng hebben in onze studies.

Daarnaast reist hij nu weer de wereld rond (vooral Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland) om diepgaand onderwijs te geven over de betekenis van de Hebreeuwse wortels van ons geloof, wat in de loop der jaren talloze christenen tot zegen heeft gestrekt (waaronder deze schrijver).

Het zal sommigen verbazen dat Leviticus Aaron’s favoriete boek van de Bijbel is. Maar hij legt uit dat dit komt omdat “het ons het hart van God laat zien en waarom hij heilig is, en hoe we betere discipelen van Jezus kunnen worden“.


Charles Gardner is auteur van:
– ‘Israel the Chosen’, verkrijgbaar bij Amazon;
– ‘Peace in Jerusalem’, verkrijgbaar bij OlivePress Publisher;
– ‘A Nation Reborn’, verkrijgbaar bij Christian Publications International;
– ‘King of the Jews’, verkrijgbaar bij Christian Publications International.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox