Zware rellen en poging tot lynchen in Jeruzalem

De rellen in Jeruzalem duren voort, maar tot nu toe zijn er geen doden gevallen in meer dan een week van gewelddadige confrontaties. Autoriteiten vrezen dat een dodelijk slachtoffer aan Joodse of Arabische kant de spanningen sterk zou doen oplopen.

Door Redactie Israel Today |

Dat gebeurde maandagmorgen bijna toen een menigte Palestijnse moslimjongeren net buiten de Oude Stad van Jeruzalem Joodse automobilisten aanvielen en probeerde te lynchen.

Palestijnse relschoppers trekken een Joodse man uit zijn autowrak terwijl een politieagent ter plaatse snelt. (Foto: Olivier Fitousie/flash90)

De twee jonge religieuze Israëli’s reden in de buurt van de Leeuwenpoort aan de oostkant van de Oude Stad toen ze werden belaagd door Palestijnse stenengooiers, die hun voertuig genadeloos bekogelden.

Toen de Joden probeerden te ontsnappen, opende een van de relschoppers het portier van de auto en probeerde de bestuurder eruit te trekken. Hij gaf vervolgens gas, verloor de macht over het stuur en ramde een van de stenengooiers.

Medici behandelen de slachtoffers na hun zware beproeving.

Onmiddellijk kwam de rest van de menigte op het voertuig af en begon de twee Joden aan te vallen. Een politieagent, die in de buurt was, haastte zich erheen, vuurde zijn wapen in de lucht af, verjoeg de aanvallers en redde met zijn snelle optreden het leven van de mannen.

Hun leven was duidelijk in gevaar, vertelde de agent later aan Channel 12 News. De beelden van een beveiligingscamera (boven) bevestigen het relaas van de agent over de ernst van de situatie.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.