LedenZoon van Hamas-oprichter: “Israël bewijst de Palestijnen de grootste dienst”

“We moeten Gaza bevrijden van Hamas. En dat is wat Israël aan het doen is.”

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Hamas

Dit is een ledenartikel, die normaal alleen te lezen is door onze abonnees. De redactie van Israel Today stelt dit artikel echter gratis ter beschikking. Wilt u het hele jaar door meer van dit soort artikelen lezen? Word dan digitaal abonnee van Israel Today. 


Mosab Hassan Yousef, zoon van Hamas-oprichter Hassan Yousef, zegt dat de Gaza-oorlog “een afschuwelijke oorlog is. Maar Israël is hem niet begonnen. Hamas deed dat.” En het resultaat moet het einde betekenen van de heerschappij van Hamas in Gaza.

Jaren geleden keerde Mosab Hamas de rug toe, bekeerde hij zich tot het christendom, steunde hij Israëlische veiligheidsdiensten en vond uiteindelijk asiel in de Verenigde Staten. Hij zei dat hij “een prins in deze wereld” was geweest, maar nadat hij de wreedheid van Hamas met eigen ogen had gezien, kon hij gewoon geen deel meer uitmaken van de beweging.

In een interview met Fox News herinnerde Mosab zich de vraag die hij zichzelf vele, vele jaren geleden stelde: “Wat als Hamas uiteindelijk een regeringspartij wordt? Wat zullen ze dan doen?”

Inmiddels, zei Mosab, hebben we allemaal het antwoord op die vraag. Hamas regeert over Gaza, is door Palestijnse kiezers aan de macht gebracht (2006) en heeft haar populariteit en macht gebruikt om dood en verderf te zaaien in zowel Israël als onder de eigen bevolking.

Moet Israël Gaza binnenvallen?

Hoe zou Israël deze oorlog volgens Mosab moeten voeren? Zijn mening over wat Israël zou moeten doen was controversieel, maar hij kent de situatie beter dan bijna iedereen buiten Gaza.

Hij benadrukte dat de eerste stap zou moeten zijn om zoveel mogelijk burgers uit de gevarenzone te halen, anders zou het voor Israël onmogelijk zijn om te vechten zoals nodig is om “de missie te volbrengen”.

Nadat zoveel mogelijk burgers uit de gevechtszone zijn gehaald, moet de Gazastrook “in twee delen worden verdeeld, het noorden en het zuiden. Het noordelijke deel is waar de meeste terreurtunnels zijn. We moeten Gaza lang genoeg afsluiten om de vijand te decimeren en uit te hongeren.”

Geen hulp sturen

Mosab benadrukte dat het een vergissing zou zijn om hulp naar Gaza te sturen zolang Hamas nog aan de macht is. Israël heeft net 20 hulpvrachtwagens toegelaten tot de zuidelijke Gazastrook, na zware druk van de VS. De Amerikaanse president Joe Biden kondigde ook $100 miljoen aan humanitaire noodhulp aan voor de door terroristen geregeerde enclave.

“We moeten een einde maken aan de heerschappij van Hamas in Gaza. Dat is de topprioriteit,” benadrukte Mosab. “Daarna kunnen we praten over hulp. Op dit moment is het een vergissing om hulp te sturen.”

Daar zijn twee redenen voor:

  • De mogelijkheid om Gaza te belegeren geeft Israël belangrijke invloed;
  • Hamas controleert uiteindelijk alles wat Gaza binnenkomt en zal zonder twijfel alle hulp voor eigen doeleinden in beslag nemen.

Een religieuze oorlog

Wat veel mensen in het Westen niet begrijpen is dat dit een religieuze oorlog is. In feite zijn alle grote vijanden van Israël religieuze organisaties: Hamas, Hezbollah, Islamitische Jihad, de Moslim Broederschap.

“Hamas is geen nationale beweging. Hamas is een religieuze beweging met als doel de oprichting van een islamitische staat. Ze zijn niet geïnteresseerd in nationalisme. Sterker nog, ze zijn tegen nationalisme,” zei Mosab. En Hamas dient een hogere religieuze meester. “Iran is de echte meester. Hamas dient niet het Palestijnse volk, Hamas dient Iran,” verklaarde Mosab en hij benadrukte: “We moeten Gaza bevrijden van Hamas. En dat is wat Israël aan het doen is. Israël bewijst het Palestijnse volk de grootste dienst door dit te doen.”

Hoe zit het met de groeiende pro-Palestijnse protesten in het Westen?

Het relatief kleine militaire conflict tussen Israël en Gaza heeft in het hele Westen publieke opschudding veroorzaakt. Het heeft zelfs meer opschudding veroorzaakt dan het veel grotere conflict in Oekraïne.

Israël heeft de neiging om in tijden van oorlog veel nadruk te leggen op de publieke opinie in de wereld, maar Mosab adviseerde de Joodse staat om het doel in het oog te houden.

“Op dit moment zijn mensen emotioneel. Ze haten het om kinderen te zien sterven. Ook al heeft Hamas de mensen in dat ziekenhuis gedood, en daar hebben we bewijs van, toch geven ze Israël de schuld. Mensen kunnen de schuld geven aan wie ze willen. Maar nu moeten we ons concentreren,” legde hij uit. “De publieke opinie is heel belangrijk, maar het is nu niet het moment om ons zorgen te maken over de publieke opinie. Nu is het tijd om de oorlog tegen de wreedste terroristische organisatie ter wereld te winnen.”

Israël moet niet bang zijn voor de publieke opinie, zei Yousef.

Zoon van Hamas-oprichter verklaart dat Israël alle Palestijnen een plezier doet door de groep te vernietigen. Foto: Screenshot